Laatste nieuws Zorg & Welzijn Wilbertoord

Scrol naar onderen voor alle nieuws artikelen

 

 

Eenvoudig mozaïeken op do. 09 januari 2020

 

Oorkonde voor Dementie Vriendelijke organisatie in Wilbertoord

Maandag 14 oktober jl. heeft de organisatie van het Wilbertoordse “Het Verzetje” een oorkonde en sticker ontvangen van Alzheimer Nederland afdeling Land van Cuijk en Gennep.
Zij hebben de eer om zich “Dementie Vriendelijk” te noemen door de training te volgen en de tips en handvaten in de praktijk te brengen. Gefeliciteerd!

Wilt u meer weten over de training die voor vrijwilligers gratis is en u in ons eigen dorp kunt volgen? Dan kunt u contact opnemen met een van de leden van de Dementie Vriendelijke Gemeente werkgroep of met René Schipperheijn tel. 06 51 78 99 51of Henk Ermers 06 41 36 67 51.

De training kan zowel overdag als in de avonduren gevolgd worden, mits voldoende aanmeldingen.


Nieuwe duo-fiets voor Zorg & Welzijn

 

 

Vandaag hebben we de duo-fiets voor Zorg & Welzijn opgehaald.

Tijdens onze proefrit nog een paar dorpsgenoten mee laten genieten.

Deze duo-fiets kan voortaan iedereen lenen, binnenkort meer hierover.

 

 

 


Grote belangstelling informatie ochtend Zorg & Welzijn in de Wilg

Donderdag 11 oktober was er een informatie ochtend van Zorg & Welzijn waar  3 dames te gast waren van het Sociaal Kernteam van de Gemeente Mill & Sint Hubert. Het drietal kwam alle 25 gasten vertellen over hun werkzaamheden en wat zij voor hen zouden kunnen betekenen.

Deze dames waren:

  • Dylian van de Steeg, W.M.O. consulente
  • Kyara Gijsberts, Wijkverpleegkundige
  • Catheleine Verstraten, W.W.Z. coördinator

 

Onder grote belangstelling werd het een zeer interessante ochtend waar veel vragen beantwoord werden.


Zorg & Welzijn ontvangt € 5000,= voor Duofiets

Op 4 juli vond de uitreiking plaats van de Leefbaarheidsbijdrage 2018 in de tuinkamer van Myllesweerd.

Het was spannend voor de verenigingen die hadden ingeschreven. Van de 19 projecten werden er 16 gehonoreerd met een zeer mooi bedrag.

Voor Zorg & Welzijn uit Wilbertoord was ingeschreven voor een Duofiets en die kunnen ze nu aanschaffen omdat de bijdrage € 5000,= bedraagt.

Een mooi initiatief zodat er straks voor de wat minder mobiele ouderen een fietstochtje gemaakt kan worden door de mooie omgeving van Wilbertoord.


Naam ontmoetingsruimte voor Zorg & Welzijn onthuld

Op dinsdagochtend 10 april werd de naam voor de ontmoetingsruimte van Zorg & Welzijn in de Wilg onthuld door de bedenker ervan, dhr. Piet Kremers.

De gasten kunnen voortaan elke dinsdag tussen 9:30 en 11:30 uur en 1e donderdag van de maand bij ‘t Verzetje’ terecht om een spelletje te doen, te kaarten of gewoon gezellig met elkaar te buurten.

 

Foto-impressie klik hier


Zorg & Welzijn Wilbertoord ontvangt cheque  € 3000,= van ING

In oktober 2017 heeft Zorg & Welzijn Wilbertoord zich ingeschreven voor een bijdrage voor het ING donatie fonds. Begin januari 2018 werd bekend dat Zorg & Welzijn Wilbertoord, die onder de vlag van Vereniging Wilbertoord draaien, genomineerd was voor het donatie fonds ‘helpnederlandvooruit’.

Daarna volgde een stemronde van 22 januari tot en met 11 februari en met man en macht werd er gestemd op de enige genomineerde vereniging in het Land van Cuijk. Halverwege de stemronde kreeg de vereniging een tussenstand van het ING donatie fonds; Zorg & Welzijn stond op de 2e plaats.

Op zaterdag 10 maart mochten 4 personen van de kerngroep Zorg & Welzijn Wilbertoord de cheque in ontvangst gaan nemen op het kantoor van de ING te Oss. Uit het donatie fonds van ING ‘helpnederlandvooruit’ heeft Zorg & Welzijn, op een 2e plaats, het mooie bedrag van € 3.000 mogen ontvangen. Onze dank gaat uit naar de ING, maar ook naar iedereen die gestemd heeft op Zorg & Welzijn Wilbertoord.

Op zaterdag 10 maart mochten 4 personen van de kerngroep Zorg & Welzijn Wilbertoord de cheque in ontvangst gaan nemen op het kantoor van de ING te Oss.
Uit het donatie fonds van ING ‘helpnederlandvooruit’ heeft Zorg & Welzijn, op een 2e plaats, het mooie bedrag van 3.000 euro mogen ontvangen.

Onze dank gaat uit naar ING, maar ook bedanken wij iedereen die gestemd heeft op Zorg & Welzijn Wilbertoord.


Vogelhuisjes schilderen bij Zorg & Welzijn Wilbertoord

Op donderdag 1 februari organiseerde de kerngroep van Zorg & Welzijn in Wilbertoord een workshop ‘vogelhuisjes’ schilderen. De aanwezige gasten mochten na het schilderen hun vogelhuisje mee naar huis nemen en de vogels in Wilbertoord kunnen de komende maanden hun keus maken uit de kleurrijke creaties.

Het was weer een gezellige knutselochtend. Voor volgende maand, donderdag 1 maart, staat een sjoelcompetitie op het programma.

U kunt zich hiervoor inschrijven in de ontmoetingsruimte van de Wilg in Wilbertoord.


Help zorg & welzijn Wilbertoord aan een donatie van ING

Zorg & Welzijn uit Wilbertoord is geselecteerd om met de stemronde van ING Help Nederland Vooruit mee te doen. Deze Wilbertoordse vereniging, die onder de vlag van Vereniging Wilbertoord elke dinsdagochtend en 1e donderdag van de maand de in leeftijd gevorderde dorpsgenoten een leuke ochtend bezorgt, kan heel veel geld binnen halen door stemmen te winnen.

U kunt ons ook helpen!

Heel Nederland kan stemmen van 22 januari (12:00 uur) t/m 11 februari 2018.
Per e-mail adres kan 1x gestemd worden. Op de stempagina www.helpnederlandvooruit.nl kunnen stemmers stichtingen opzoeken op postcode (5455GJ), naam (Vereniging Wilbertoord) of op een regio te klikken op de kaart van Nederland. Nederland is opgedeeld in 52 regio’s. Per regio zijn er 5 stichtingen geselecteerd, waar Zorg & Welzijn Wilbertoord (staat onder Vereniging Wilbertoord), er één van is. Verenging Wilbertoord valt binnen de regio Helmond-Oss.

Willen jullie a.u.b. voor Zorg & Welzijn stemmen? Bij minimaal 50 stemmen heeft Zorg & Welzijn Wilbertoord recht op een donatie uit het ING donatie fonds. Met uw stem kan Zorg & Welzijn hele leuke dingen doen voor de alleenstaande of in leeftijd gevorderde dorpsgenoten in Wilbertoord.
Wij rekenen op uw stem!! Met uw stem laat u zien dat u Wilbertoord een warm hart toedraagt.

Alvast onze hartelijke dank.