Laatste nieuws uit Wilbertoord

Heeft u nieuws, weetjes aankondigen m.b.t. de regio Wilbertoord?
Stuur dit even door naar: info@wilbertoordonline.nl

scrol naar onderen voor meer nieuws

 

Camping Boszicht in Wilbertoord wint opnieuw Gouden Zoover Award

Afgelopen week zijn op de vakantiebeurs in Utrecht weer de Zoover Awards voor accommodaties uitgereikt. Camping Boszicht uit Wilbertoord won hier net als in 2017 opnieuw een Gouden Zoover Award. Dit met een waarderingscijfer van maar liefst een 9,6.

Hoge waardering

Gedurende het hele jaar zijn er heel wat reviews geschreven door vakantiegangers die hun ervaringen graag delen om anderen te helpen bij het vinden van de perfecte vakantie. De consument beoordeelde Camping Boszicht met een gemiddeld waarderingscijfer 9.6, drie jaar geleden was dat een 9 en daar was men toen ook al erg blij mee. “We zijn heel erg blij met deze nog hogere waardering van onze gasten,” vertellen Riet en John van Grinsven. “We doen het werk met veel plezier en werken er hard aan om goede service en kwaliteit te leveren zodat onze gasten (en de kids) optimaal kunnen genieten en dan is het natuurlijk geweldig om te lezen dat zij dit ook zo ervaren.”

Over de Zoover Awards

De Zoover Awards zijn jaarlijks terugkerende publieksprijzen en geven erkenning aan de best gewaardeerde accommodaties in Nederland en Europa. Doordat gasten simpelweg een review schrijven over de ervaring tijdens het verblijf kan de accommodatiehouder kans maken op een Award. Alle reviews over het volledige afgelopen jaar worden meegenomen.

Over Camping Boszicht

Camping Boszicht heeft vooral een naam opgebouwd bij de rustzoeker, de 50-plusser EN de gezinnen met kinderen. De wat oudere generatie geniet vooral van de prachtige fiets- en wandelomgeving, het comfortabele sanitair (met familiedouche), de mooie ruime kampeerveldjes en de prettige sfeer.
Voor de gezinnen met kinderen heeft Boszicht als kleine camping ontzettend veel te bieden. Naast de speeltuin, een trampoline, een voetbalveld, een pingpongtafel en de vele (lig)fietsen, skelters, driewielers en tractoren zijn de dierenweide en de dagelijks georganiseerde activiteiten voor de kinderen zeer gewaardeerde extra’s en zorgen voor een onvergetelijk verblijf.


Foto van de maand januari-Senioren Hobby Centrum van Els Habets


Iedere maand krijgen de deelnemers van de hobbygroep fotografie een opdracht om van een bepaald item een foto te maken.

Tijdens de bijeenkomst worden de ingeleverde foto’s bekeken en beslissen de deelnemers welke foto “Foto van de maand” word. Deze maand, januari, was de opdracht “Winter” maar dat valt niet mee als het maar geen winter wilt worden.

Maar toch is het gelukt een leuke foto te maken die het seizoen winter laat zien.

De gezamenlijke keuze is gevallen op de foto van de koolmeesjes die zich te goed doen aan het aangeboden voedsel gemaakt door Els Habets.

Voor meer info ga naar www.seniorenhobbycentrum.nl

Voor ware grootte foto klik op foto

 

 


Voortaan Pinnen in De Wilg

Sinds 1 januari 2020 is het mogelijk om in De Wilg met uw pinpas te betalen.
We hebben een pinautomaat die het ook mogelijk maakt om contactloos te betalen.
In het verleden hebben we een proef gedraaid met pinbetalingen. Hieruit bleek dat de wens om met pin te betalen duidelijk aanwezig was. Maar dat door slechte ontvangst van wifi en telefoonsignaal het pinnen regelmatig niet mogelijk was.

Diverse technische aanpassingen hebben ervoor gezorgd dat we deze stap nu succesvol hebben kunnen zetten.

 


Open dag op de Basisschool “De Klimop”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


39e Winterwandeling van s.v. DWSH’18 in Wilbertoord op 2e Kerstdag

Op 26 december (2e Kerstdag) hebben we voor de wandelaars/sters een prachtige wandelroute uitgezet in de bossen van Wilbertoord.
Deze wandeltocht wordt georganiseerd door s.v. DWSH’18 en is ongeveer 8 km lang.
De wandeltocht is voor JONG en OUD en de wandelaars/sters kunnen inschrijven en starten tussen 13.30 uur en 14.00 uur in de kantine van s.v. DWSH’18 aan de Verbindingsweg 40 in Wilbertoord. Om aan deze wandeling een feestelijk tintje te geven, worden alle wandelaars(sters) onderweg getrakteerd op erwtensoep, koffie of thee, glühwein en warme chocolademelk uit de bekende evenementenwagen van Wilbertoord.

Inschrijven en starten in de kantine van s.v. DWSH’18 aan de Verbindingsweg 40 in Wilbertoord tussen 13.30 uur en 14.00 uur.

Kosten voor deze mooie Winterwandeling zijn :

  • Voor volwassenen € 2,50 per persoon.
  • 12 t/m 15 jaar        € 2,00 per persoon.
  • 0 t/m 11 jaar          € 1,00 per persoon

 

Voor diegene die voor deze wandeltocht een medaille als herinnering wil hebben is het inschrijfgeld € 1,00 meer.
Bij inschrijving krijgt iedere deelnemer/ster een consumptiebon waar men in de kantine of onderweg een heerlijke kop erwtensoep of een consumptie voor kan nuttigen.
Als iedereen binnen is worden er ook dit jaar verschillende prijzen in verloot onder alle deelnemers/sters.

Wij wensen alle deelnemers/sters die deze dag meelopen aan deze 39e WINTER-WANDELING veel wandelplezier toe.

Tot 2e KERSTDAG 26 DECEMBER.

Voor inlichtingen : Peter Cornelissen Telefoon: 06-13461544 – 0485-478797


Jong PSV’er Tijn Daverveld: de trots van Wilbertoord

Tijn Daverveld © BSR Agency

Reserve-aanvoerder Tijn Daverveld van Jong PSV is na elf jaar opleiding in Eindhoven dicht bij het einddoel. Hij hoopt langer te kunnen blijven bij PSV.
Natuurlijk is Tijn Daverveld de trots van het twaalfhonderd zielen tellende Wilbertoord, in de landelijke omgeving tussen Uden en Boxmeer. De 19-jarige verdediger van Jong PSV toont direct zijn bescheidenheid, als je hem dat voorhoudt. ,,Ik ben daar niet beroemd hoor, want in Wilbertoord kennen we elkaar allemaal”, zegt hij . ,,Dat is het mooie aan een dorp, maar ik ben inmiddels ook gewend aan Eindhoven. Mijn vriendin woont hier in de buurt en af en toe ga ik nog naar mijn ouders.”

Kneepjes

De verdediger heeft dit seizoen meestal een basisplek bij de PSV-beloften en kan veel leren van oud-topspelers zoals Ernest Faber, André Ooijer en Wilfred Bouma. ,,Na elf jaar in de opleiding heb ik natuurlijk een bepaalde basis, maar nu begint het eigenlijk pas echt. Dat soort mannen leren je de kneepjes van het vak en de slimmigheidjes, bijvoorbeeld bij spelhervattingen en hoe je staat. Of hoe je je tegenstander het moeilijk kunt maken. Het is mooi om het allemaal mee te maken, ook de wedstrijden met Jong PSV in grotere stadions in de eerste divisie. Je ziet soms hoe de tegenstander sterker wordt van het eigen publiek. Daar moeten wij ons goed tegen wapenen. Zelf raak ik er niet van in de war.”
Halverwege vorig seizoen kwam Daverveld over vanuit PSV onder 19 en kon hij op ontdekkingsreis bij een goed draaiend Jong PSV. Het team hoorde toen bij de top van de Keuken Kampioen Divisie, maar heeft het dit seizoen lastiger. ,,We hebben veel spelers zien wegvallen, om meerdere redenen. Ook waren er de nodige blessures van ploeggenoten die we er heel goed bij hadden kunnen hebben. Voor mijn gevoel hebben we nu de goede lijn te pakken gekregen. De laatste wedstrijden geven vertrouwen.”

Afdwingen

Jong PSV kan vanavond bij winst op hekkensluiter FC Dordrecht de staartzone in de eerste divisie achterlaten. Daverveld hoopt met goede prestaties een nieuw contract af te dwingen bij PSV of – als dat niet zou kunnen – ergens anders. ,,Ik heb het hier altijd heel goed naar mijn zin gehad en ben dankbaar voor alles wat ik gekregen heb. Mijn doel is nog altijd om bij PSV te slagen, maar dat geldt voor elke speler. Het mooie aan de opleiding hier is dat je ook elders prof kunt worden, als dat toch niet lukt.”

Rik Elfrink 13-12-19, 18:16 Bron: ED


Weekboeket voor Janus en Tonnie Janssen in Wilbertoord

 

Deze keer werden Janus en Tonnie Janssen uit Wilbertoord verrast met het Weekboeket. Op 27 november waren zij 50 jaar getrouwd.

Het werd aangevraagd door Richard, Miranda, Neeltje en Jipp Janssen. Zij wilden hiermee Janus en Tonnie extra feliciteren met hun 50-jarig huwelijk, in het zonnetje zetten en ze bedanken voor alles wat zij voor hen doen.

Elke week laten we ergens in de gemeente Mill en Sint Hubert een Weekboeket bezorgen. U kunt (mee) bepalen bij wie. Wie wilt u waarom wel eens met een prachtige bos bloemen verrassen? Stuur uw aanvraag in via de website www.weekboeket.nl of stuur een briefje naar Weekboeket, Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill. Vergeet niet het adres en telefoonnummer van uw kandidaat te vermelden en uw eigen gegevens.

Zie voor meer informatie www.weekboeket.nl


Intocht Sinterklaas 


2019 was een Topjaar voor kampioen Kay Ebben uit Wilbertoord

Al diverse jaren is de 23-jarige Kay Ebben uit Wilbertoord een motorcrosser die een sterke indruk maakt in de diverse competities.
Vorig jaar werd hij tweede in de eindstand van het ONK MX 2 waarin hij dit jaar weer actief was.

Dit jaar ging hij rijden in het Galvin MX team met KTM, een ander motormerk, maar in het begin van het seizoen was zijn conditie nog niet helemaal top. Nadat ontdekt werd dat ijzergebrek de oorzaak was van zijn lichamelijke tekortkoming werd dit probleem opgelost. En sinds die tijd ging het redelijk crescendo. Op 24 maart werd hij op circuit De Kuilen in Langenboom tweede in de eerste ONK Motocross Solo van dit seizoen. Steeds pakte Kay de nodige punten en vooral in de tweede helft van het seizoen werd hij steeds sterker. In de twee laatste wedstrijden voor de finale in St. Isidorushoeve, in Lierop en Westerbork, eindigde hij weer net als in Mill op het podium.

Kay ging op 13 oktober als leider in de tussenstand naar de laatste wedstrijd met een voorsprong van zes punten naar St. Isidorushoeve. Daar lukte het hem om als tweede en derde te eindigen in de manches waarmee hij Nederlands Kampioen MX 2 2019 was! In de Dutch Masters moest hij vanwege een blessure de wedstrijd in Oss laten schieten en moest genoegen nemen met plaats 30 in de eindstand. Nog een belangrijke prestatie werd geleverd in de FIM EMX 250 in de zware zandbak van Lommel. Hij eindigde in beide manches in de punten en werd 14e in het dagklassement waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling ging.

Een week nadat Kay kampioen werd reed hij ook nog een dijk van een wedstrijd in de Strandcross van Vlissingen. Hij haalde daar de tweede podiumplaats in de 250cc achter zijn teamgenoot Joshua van der Linden en werd door Jeffrey Herlings gehuldigd.

Voor 2020 heeft Ebben het vizier gericht op de Koningsklasse, de MX 1. Ongetwijfeld gaan we nog meer van deze sportman horen!

 


Weekboeket voor Jan Gieben in Wilbertoord

Jan Gieben uit Wilbertoord kreeg deze keer het Weekboeket. Aanvragers hiervoor waren diverse ouders en grootouders uit Wilbertoord. Zij vroegen het Weekboeket voor Jan aan, omdat er vele ouders en grootouders er met hun kinderen en kleinkinderen altijd erg welkom zijn op zijn boerderij.

De kinderen kunnen er rondlopen bij de koeien, kleine kalfjes aaien en knuffelen, spelen in het hooi of mee kijken tijdens het melken. Ook is er een speeltuin waar ze heerlijk kunnen spelen op de trampoline, schommel, glijbaan en de zandbak. Het is elke keer een feest voor de kinderen als ze naar Boer Jan mogen.

Elke week laten we ergens in de gemeente Mill en Sint Hubert een Weekboeket bezorgen. U kunt (mee) bepalen bij wie. Wie wilt u waarom wel eens met een prachtige bos bloemen verrassen?

Stuur uw aanvraag in via de website www.weekboeket.nl of stuur een briefje naar Weekboeket, Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill. Vergeet niet het adres en telefoonnummer van uw kandidaat te vermelden en uw eigen gegevens.


Pas op: leugens in Wilbertoord!

Na maandenlang repeteren zijn de leden van zang- en toneelvereniging INTERNOS uit Wilbertoord er klaar voor!
Op 7 december gaat het avondvullend stuk ´Plastic leugens´ in première!

Uw kans om een kijkje te nemen in een huishouden waar niets is wat het lijkt. Onverwacht bezoek zorgt ervoor dat u van de ene verbazing in de andere valt. Een rasechte klucht, dus lachen gegarandeerd!

Onze sterrencast bestaat uit Tom van Berlicum, Mark Selten, Anne Gerritsma, Betsie Hermens, Els Selten, Gonny Selten, Monique Schel en Piet Selten. Dit alles onder regie van onze nieuwe regisseuse Jet Lenkens.

Het belooft opnieuw een mooie toneelavond te worden die u niet mag missen! Kom daarom op zaterdag 7, vrijdag 13 of zaterdag 14 december a.s. om 20.00 uur naar gemeenschapshuis ´De Wilg´ in Wilbertoord. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur.

Kaarten kosten € 10,00 inclusief consumptie in de pauze. Ze zijn gemakkelijk te reserveren via de website van INTERNOS op www.internosonline.nl of telefonisch via Els Selten (0485-478440 / 06-10726080). Like onze Facebookpagina voor leuke nieuwtjes over onze vereniging.


 

Het begin is gemaakt van het rooien van de eiken bomen aan de Wethouder Lindersstraat in Wilbertoord.

Nu gaan er 20 bomen om en de andere zullen de komende jaren aan de beurt komen. Hier is een bomenplan van waar een team van mensen uit Wilbertoord en de gemeente de afgelopen jaren aan hebben gewerkt.

Ook zal de komende jaren de Wethouder Lindersstraat opgeknapt worden en zullen nieuwe bomen geplant worden.


INWONERS VAN WILBERTOORD

 

A.s. zaterdag 31 augustus houdt Carnavalsvereniging de Klotstèkers weer dé Rommelmarkt!!!
Die dag kun je vanaf 8.30 uur tot 14.00 uur de tweedehandsgoederen aan de weg zetten en wij halen het bij u op.
Bankstellen, zonnebanken, koelkasten en dergelijke spullen, nemen we niet mee.
De opbrengsten komen ten goede voor de carnavalsactiviteiten voor jong en oud in het Klottenriek.

Woont u niet in Wilbertoord en heeft u wel bruikbare spullen voor onze rommelmarkt? Dan kunt u deze goederen a.s. zaterdag komen brengen, vanaf 8.30 uur bij Gemeenschapshuis de Wilg in Wilbertoord.
Heeft u zware spullen of andere vragen? Neem dan even contact met ons op, stuur een persoonlijk berichtje op Facebook.

Natuurlijk is iedereen welkom, om die avond gezellig te komen ‘rommelen’! De deuren gaan open om 18.00 uur!!!


Schrijf je nu in voor “KwisUtWel 2019”

Nog tot half oktober kunnen teams zich weer inschrijven voor de Wilbertoordse dorpsquiz. De organisatie heeft al een aantal teams mogen noteren, maar willen we het aantal van 2017 gaan halen dan is er nog werk aan de winkel…. dus teams schrijf je gerust in! Op dit moment is het record van het aantal sponsors verbroken en staan we op 34 sponsors. Super!

KwisUtWel

De Wilbertoordse dorpsquiz KwisUtWel wordt zaterdagavond 26 oktober gehouden. Op deze avond kan één of twee vertegenwoordiger(s) van elk deelnemend team klokslag 19.30 uur bij Gemeenschapshuis De Wilg aan de Weth. Lindersstraat 11 te Wilbertoord het vragenboekje ophalen. Het aantal rubrieken is ongeveer gelijk aan die van voorgaande jaren, echter dit jaar hebben we ook een speciale rubriek voor onze jeugdige deelnemers. Na enkele uurtjes puzzelen dient uiterlijk 23.30 uur het boekje weer ingeleverd te worden bij gemeenschapshuis De Wilg. Op vrijdagavond 1 november zal eveneens in gemeenschapshuis De Wilg vanaf 20.30 uur een feestavond zijn met bekendmaking van de uitslag en prijsuitreiking.

Inschrijven kan via www.wilbertoordonline/kwisutwel/inschrijfformulier of vul het inschrijfformulier in wat je aantreft in ’t Willy’s Venster.


Jong en oud(er) welkom voor muziekles bij de Heigalmers in Wilbertoord

In samenwerking met basisschool De Klimop en De Heigalmers is er afgelopen schooljaar voor de eerste keer een muziekles georganiseerd voor de jeugd.
Dit is toch een klein succes geworden, maar liefst 10 kinderen hebben de muziekles gevolgd en met succes afgesloten middels een echt muziek diploma. De les werd gegeven door de dirigent van de Heigalmers. Er zijn zelfs al twee leerlingen aan het lessen op de trompet. Op donderdag 27 juni hebben ze een concert gegeven voor de ouders en zo hebben ze kunnen laten horen wat ze allemaal geleerd hebben.

Wij stonden ervan te kijken wat ze in een klein jaartje allemaal geleerd hebben. Het concert werd afgesloten met een nummer dat ze samen met De Heigalmers speelden. Na de diploma-uitreiking kregen ze de mogelijkheid om op de instrumenten van De Heigalmers te spelen.

Volgend schooljaar hebben ze de mogelijkheid om verder te gaan met een ander instrument, van de 10 kinderen hebben er al 5 aangegeven dat ze verder gaan.
Wij hebben inmiddels instrumenten aangeschaft zodat ze volgend schooljaar aan de slag kunnen.
Volgend schooljaar gaan we weer met nieuwe blokfluitlessen starten, dat zal in de tweede week na de vakantie gebeuren. De eerste aanmeldingen zijn alweer binnen. Blokfluiten en boeken stellen wij ter beschikking en de lessen worden weer gegeven door onze dirigent. Meer informatie krijgen de kinderen mee na het concert op school. Misschien kunnen we ze later zelfs bij De Heigalmers verwelkomen en kunnen we nog lang muziek maken met onze club!

Mochten er mensen zijn die het ook leuk zouden vinden om muziek te gaan maken bij De Heigalmers, dan is er de mogelijkheid om deel te nemen bij de muziekles voor 30+ waarvoor de eerste aanmeldingen ook al binnen zijn. Heb je muziek gemaakt en denk je; dat lijkt me leuk om weer te gaan doen of kan je geen noot lezen maar lijkt het je leuk om muziek te gaan maken, geef je dan op of kom eens langs bij de repetitie op donderdagen vanaf 20.30 uur in de Wilg. Met onze dirigent kan je dan overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Voor meer informatie: Jo van Gemert jovangemert@ziggo.nl of Wil Jacobs (dirigent) WMBJacobs@home.nl.

De Heigalmers… keigezellig!


Bloedafnamepost Wilbertoord gesloten in de zomer

In de periode van maandag 15 juli tot en met vrijdag 2 augustus 2019 is de bloedafnamepost in Wilbertoord gesloten.
De overige prikposten in de regio zijn volgens normaal rooster geopend.

Een actueel overzicht vindt u op www.maasziekenhuispantein.nl/patient-bloedprikken


IN MEMORIAM JO VAN DAAL

Vanmorgen bereikte ons het slechte nieuws dat één van onze ERELEDEN redelijk onverwacht is overleden; namelijk Jo van Daal, één van de vier broers die lang lid waren (en nog zijn) van onze club. Jo is 84 jaar oud geworden, een leeftijd die hij gisteren mocht bereiken. Slechts 10 dagen woonde hij met zijn Grada in Wanroij en werden de gevolgen van een reeds langer zittend aneurysma hem fataal.

Jo werd op 12 jarige leeftijd lid van De Willy’s. Samen met broers Henk, Gerrit en Bert speelde hij in diverse elftallen. Jo stond bekend als de hardste (maar wel fair) van de vier. In 1960 wordt hij hoofdleider bij de jeugd, iets wat hij met heel veel plezier deed zoals hij onlangs nog aangaf in het interview voor het afscheidsboek van De Willy’s. In 1965 maakt Jo deel uit van een sterke ploeg die kampioen wordt en promoveert naar de 1e klasse van de afdeling Noord Brabant. Drie jaar later wordt dat team nogmaals kampioen en promoveert zo naar de 4e klasse KNVB, een ongekende prestatie.

In dat zelfde jaar wordt het eerste jeugdbestuur opgericht, waar Jo als hoofdleider automatisch deel van gaat uitmaken en zelfs voorzitter wordt, een taak die hij 18 jaar lang zal vervullen. Op 35 jarige leeftijd stopt hij als actief speler maar blijft hij bij de jeugd betrokken en is apetrots als in 1975 het kampioenschap wordt behaald met de A-junioren. Bij de veteranen voetballen zit er voor Jo niet in, op zaterdagavond was hij immers als koster actief in de kerk.

Naast het trainen van de A-jeugd, wat hij tot 1979 blijft doen en volgens hem de mooiste herinnering aan De Willy’s, was Jo ook actief scheidsrechter bij de jeugd, en als we de verhalen mogen geloven had hij dan toch wel een beetje een wit-blauwe bril op. Daarnaast was hij in de jaren 80 kantinemedewerker en omroeper bij wedstrijden van het eerste van 87 tot 94. Een echte clubman dus. Vanwege zijn verdiensten voor de club werd hij meermaals gehuldigd. In 1998 ontving hij de Zilveren Speld van de KNVB en op de jaarvergadering in 2008 kreeg Jo de hoogst mogelijke onderscheiding binnen De Willy’s, namelijk de titel “ERELID”.

Nadat hij stopte met zijn taken als vrijwilliger bleef hij een trouwe supporter. Uiteraard toen zoon Rene bij De Willy’s speelde maar ook tot het laatst toe was Jo er eigenlijk altijd bij, zowel bij thuis- als bij uitwedstrijden van het eerste elftal. En Jo was een fanatieke supporter en liet van zich horen. Vaak samen met “onze” Gerrit of Henk, en enkele jaren terug ook nog Bert. Nu, één jaar na de fusie, zullen we Jo moeten gaan missen.

Op zondagavond 14 juli 19:00 uur is er in de kerk in Wilbertoord een avondwake, en op maandag 15 juli 11:30 uur een afscheidsdienst in de kerk en daarna volgt de crematie in het crematorium te Uden, Belgenlaan 11 om 14:00 uur.

Wij hopen veel leden te mogen begroeten op zondag dan wel maandag om afscheid te nemen van ons erelid Jo van Daal.

Wij wensen Grada, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe de komende tijd.

Bestuur DWSH’18


Kienen KBO Wilbertoord 7 mei

Al weer de laatste keer kienen dit seizoen.
Wij KBO Wilbertoord trakteren u op gratis koffie/thee met gebak.

Voor deze activiteit is iedereen welkom , ook uit de gehele gemeente Mill en omgeving . Kienkaarten kun je kopen tussen 13.15 uur en 13.30 uur in de Wilg, de kosten zijn € 5,00 per grote kaart met alle nummers en eventueel een halve kaart voor € 3,00. 

We starten om 13.30 uur met kienen en stoppen ca. 16.00 uur.

Met een elektronisch bingo apparaat, waar ook met grote letters de nummers op komen te staan , dit is voor de slechthorende onder ons een uitkomst. We hebben ook weer vele mooie prijsjes en als laatste prijs de bekende “gezonde fruitschaal”, we hopen weer op een gezellige volle zaal.


Uitstapje KBO excursie Oorlogsmuseum 5 april 2019

Op vrijdag 5 april zijn we met 29 leden naar het oorlogsmuseum in Overloon geweest, met een oude schoolbus gesponsord door Hahem0 en bestuurd door vrijwilliger Gerrie Selten , een erg leuke ervaring in zo`n oude bus, het jeugd sentiment kwam weer boven er werd volop gezongen.

We werden ontvangen met koffie met gebak.

Vervolgens een rondleiding met een gids . Die erg goede uitleg gaven in het eerste deel, waarna we op eigen houtje de rest van het museum konden bekijken.

Een erg leuke middag.

Voor al het nieuws en agenda KBO Wilbertoord Klik hier

 


Gezellig gezamenlijk paasversiering maken

Op vrijdag 15 maart aanvang 13.30 uur gaan we paasstukjes maken  bij Theo van der Linden Wezel 11.

KBO zorgt voor de spullen en de nodige hulp om uw ideeën uit te werken, wilt u zelf meenemen, snoeischaar-kniptangetje en of mesje, en wat paas groen uit uw tuin b.v. Buxus .

Wij maken ook stukjes voor onze zieken en bewoners van zorgtehuizen. Deze middag en de paasstukjes worden u aangeboden door: KBO Wilbertoord en het Oranje Fonds, en natuurlijk koffie hoort er bij.

Om te weten hoeveel spullen we moeten inkopen graag even opgeven voor 25 februari bij Henry de Groot tel.0485-478528

 

 


Henk, Jan, Johan en Tim vertrekken voor Go for Africa

Ook onze dorpsgenoten Johan (Selten), Toon (Meulepas) en ex-dorpsgenoten Tim (Selten) en Jan (Selten) stappen op zondag 10 februari met een tweedehandsje in een onvergetelijk en leerzaam avontuur. Klokslag 12:00 uur vertrekken zij dan vanuit Bakel met een konvooi van 30 auto’s (± 60 personen vanuit Zuid Nederland) richting Gambia om de reis van hun leven te maken en vervolgens hun auto aan een bush hospitaal, school, of dokter te schenken.

Lees het hele interview Klik hier


Eerste uren ijsbaan op het plein in Wilbertoord


Grootste legpuzzel van Nederland in Wilbertoord: 6,80 meter bij 1,93 meter

Veertigduizenddriehonderdentwintig stukjes vormen tezamen een prachtig geheel van 10 Disney-afbeeldingen.
Chris Vloet uit Wilbertoord heeft er zeven en een halve maand over gedaan en in totaal 750 uren aan gewerkt. Allemaal stukjes van zo’n 2cm bij 2cm en samen ongeveer zeven meter bij twee meter groot dus. Waarom doe je zoiets?

“Puur hobby” zegt Chris.

Al voor hij getrouwd was met Els was het zijn hobby om legpuzzels in elkaar te zetten. Chris verteld dat er zelfs kampioenschappen in zijn. Daar heeft Chris niet aan meegedaan. Hij heeft het nooit gedaan om bekendheid te krijgen of prestatiegericht bezig te willen zijn. Hobby is het voor hem en dat blijft het. Hij had al vaker puzzels van vijfduizend stukjes en er zelfs één van negenduizend gelegd. Chris maakte vorig jaar de ‘sprong’ naar deze puzzel van 40320 stukjes.

Een heel gepuzzel. “Ik zou deze puzzel niet nog een keer willen maken”, zegt hij erover.
Is dit de grootste legpuzzel die er is? Na enig zoeken op internet blijkt dat zijn puzzel van 40320 stuks tot voor kort zelfs de allergrootste van de wereld was. In Nederland zijn er weinig van gemaakt. Ook in Ameide (provincie Utrecht) is er een van deze grootte. In België, weet Chris te vertellen, is er één gelegd die ze met vijf man hebben gemaakt.” Inmiddels is het mogelijk om een puzzel te bestellen die nog ietsje groter is, van zo’n 42000 stukjes. Of die al ergens gelegd is niet bekend.

Er gaat natuurlijk veel tijd in zitten.

Chris (64 jaar) kreeg enkele jaren terug meer tijd voor zijn hobby omdat hij met zijn werk moest stoppen. Vanwege problemen met de longen. Hij gaat daarvoor twee keer per week naar de fysiotherapie in Mill. Een andere vraag is: “Waar leg je een puzzel van dergelijke afmetingen?” De voormalig lasser van beroep heeft een speciale ‘tafel’ van 7 bij 2 meter gemaakt om de extreem grote puzzel op te kunnen leggen. Een hele organisatie vooraf. Maar het resultaat mag er zijn.

Wat doet hij ermee? De komende maanden blijft hij in elk geval nog waar hij nu is. Het is misschien op termijn leuk voor een school of een ander gebouw


Weekboeket voor Dien Daverveld in Wilbertoord

Deze keer ging het Weekboeket naar Dien Daverveld in Wilbertoord. Marianne Selten uit Wanroij vroeg het voor haar aan. In de aanvraag schreef Marianne o.a.: “Het Weekboeket wil ik als waardering aanvragen omdat Dien van de zonnebloem uit geregeld naar mensen op bezoek gaat, maar ook uit eigen initiatief bij ouderen op bezoek gaat.

Daarnaast haalt ze ouderen met haar kleine peugeotje op om dan bij andere op de koffie te gaan, gratis rijdt ze daar naar toe. Ook gaat ze bij zieken wat vaker op bezoek. Ze staat klaar voor iedereen om te helpen en anderen op te beuren.”

Elke week laten we ergens in de gemeente Mill en Sint Hubert een Weekboeket bezorgen. U kunt (mee) bepalen bij wie. Wie wilt u waarom wel eens met een prachtige bos bloemen verrassen?

Stuur uw aanvraag in via de website www.weekboeket.nl of stuur een briefje naar Weekboeket, Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill.

Vergeet niet het adres en telefoonnummer van uw kandidaat te vermelden en uw eigen gegevens. Zie voor meer informatie www.weekboeket.nl

 

 

 


3 Talenten uit Wilbertoord

Zaterdag 15 december traden 3 talenten uit Wilbertoord op bij het 30 Jaar L.O.M. feestavond met Bigband  Expats in Myllesweerd.

Het was een geweldige muzikale avond.

Jan Volleberg

Ria van Gemert 2e van rechts

Anne – Marie Jans

 


ZWARTE PIETEN BEZOEKEN DWSH’18

 

Maandag 26 november zijn de jongste jeugdleden van DWSH’18 verrast door de zwarte pieten.

Nietsvermoedend begonnen de kinderen aan hun training, tot daar opeens twee zwarte pieten kwamen meedoen.

Binnen de korste keren stonden de kinderen met lekker snoepgoed te voetballen. En die Pieten? Die deden gewoon lekker mee.

Na afloop van de training kregen de kinderen nog wat lekker te drinken en natuurlijk wat lekkers van de zwarte pieten! Foto’s zijn te zien op www.dwsh18.nl.

 


Busreis “De Hoeve” door stichting VIS

 

 

 

🎅🏼🤶🏼🎄Dit jaar gaan we weer naar De Hoeve Groesbeek! 1e kerstdag zal het gaan gebeuren.

PARTY PARTY PARTY!!

Inschrijven kan via: stichtingviswilbertoord@gmail.com tot en met 21 december. Tot dan!!🎄🎄🎅🏼🤶🏼

DELEN = LIEF❤️

 

 

 

 

 


Kerst-bingo Klick’15 in kantine van s.v. DWSH’18 sportpark “De Binding”


Kienen KBO Wilbertoord dinsdag 4 december

Met deze kienmiddag van de KBO Wilbertoord, een extra Sint tintje met leuke prijzen en pepernoten.

Voor deze kien middag is iedereen welkom jong en oud , ook uit de gehele gemeente Mill en omgeving . Kienkaarten kun je kopen tussen 13.15 uur en 13.30 uur in de Wilg, de kosten zijn € 5,- per grote kaart met alle nummers en eventueel een halve kaart voor €3,- .

We starten om 13.30 uur met kienen en stoppen ca. 16.00 uur. Met een elektronisch kien apparaat, waar ook met grote letters de nummers op komen te staan. We hebben ook weer vele mooie prijsjes en extraatjes van de Sint en als laatste prijs de bekende “gezonde fruitschaal”

We hopen weer op een gezellige volle zaal.


Weekboeket voor Jo van Daal uit Wilbertoord

Deze keer ging het Weekboeket naar Jo van Daal in Wilbertoord. Bestuur van de locatie Wilbertoord vroegen het Weekboeket voor hem aan.

In de aanvraag schreven zij: “Jo is al ruim 70 jaar in dienst van de Locatie St. Joseph in Wilbertoord. De eerste 10 jaren als misdienaar en nu inmiddels 60 jaar als koster. Jo is en was elke week bij alle kerkdiensten aanwezig; een man waar de parochie op kan ‘bouwen’. Ook was hij jarenlang het aanspreekpunt voor de begraafplaats van de St. Joseph Parochie. Helaas laat zijn gezondheid hem nu in de steek waardoor hij onlangs zijn functie neer heeft moeten leggen. De operatie die hij zou moeten ondergaan is geannuleerd omdat deze te risicovol is.”

Via het ‘Weekboeket’ willen alle parochianen van Wilbertoord en met name de beheercommissie van de Locatie Wilbertoord Jo heel veel sterkte toewensen.

Elke week laten we ergens in de gemeente Mill en Sint Hubert een Weekboeket bezorgen. U kunt (mee) bepalen bij wie. Wie wilt u waarom wel eens met een prachtige bos bloemen verrassen? Stuur uw aanvraag in via de website www.weekboeket.nl of stuur een briefje naar Weekboeket, Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill. Vergeet niet het adres en telefoonnummer van uw kandidaat te vermelden en uw eigen gegevens.

Zie voor meer informatie www.weekboeket.nl.

 


Een bekende toneelproductie wordt opgevoerd in Wilbertoord!

Wilbertoord – Na maandenlang repeteren zijn de leden van zang- en toneelvereniging INTERNOS uit Wilbertoord er klaar voor! Op 7 december gaat het avondvullend stuk ´De tante van Charlie´ in première! Een klucht van Brandon Thomas in de bewerking van John van Eerd.

‘De Tante van Charlie’ heeft sinds zijn verschijning in 1892 over de hele wereld gezorgd voor uitverkochte theaters en enthousiast publiek. Geen wonder, want deze hilarische klucht is gewoon onverwoestbaar. Ook deze, met veel hedendaagse humor bewerkte, versie is al jaren een regelrechte kaskraker! Vandaar dat Internos Wilbertoord u hierbij met veel genoegen uitnodigt voor een vrolijke ontmoeting met ‘De Tante van Charlie’.

Onze sterrencast bestaat uit Koen van Berlicum, Els Selten, Tom Raaijmakers, Marion van Sleeuwen, Petra Hoevenaars, Piet Selten, Tom van Berlicum, Gonny Selten en Christijan Smits. Dit alles onder regie van Catrien Verschuren en Betsie Hermens.

Het belooft opnieuw een mooie toneelavond te worden die u niet mag missen! Kom daarom op vrijdag 7, zaterdag 8 of zaterdag 15 december a.s. om 20.00 uur naar gemeenschapshuis ´De Wilg´ in Wilbertoord. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur. Op zondag 16 december is er een matineevoorstelling om 14.00uur.

Kaarten kosten € 10,00 inclusief consumptie in de pauze.

Ze zijn gemakkelijk te reserveren via de website van INTERNOS op www.internosonline.nl of telefonisch via Els Selten (0485-478440 / 06-10726080). Like onze Facebookpagina voor leuke nieuwtjes over onze vereniging.

 


Armin van Buren naar Wilbertoord

 

Wilbertoord – Zondag 4 november 13.30 uur organiseert de AKM weer de jaarlijkse playbackshow in gemeenschapshuis de Wilg. Een jarenlang beproeft concept waarbij de jeugd met elkaar prachtige optredens verzorgen. Acts die niet alleen qua playback, ook qua dans en podiumdecoratie de werkelijkheid benaderen en soms ook overstijgen!

Graag houden we het programma nog even geheim. Wel kunnen we alvast verklappen dat er een act met Armin van Buren en Mannenkoor Karrespoor op het programma staat. Kortom een gevarieerd programma.

Een vakkundige jury zal beoordelen welke acts mogen optreden bij de intocht van Sinterklaas, het schoolcarnavalsbal en de pronkzittingen.

Eigenlijk is meedoen belangrijker dan winnen, toch blijft dit altijd spannend. Spannend voor de kinderen en voor de vele ouders die meehelpen.

Entree is gratis. Kom dat zien!


Zaterdag 17 november speciaal bier avond bij Zaal – Cafe “Amanshof”

 

Op zaterdag 17 november organiseert Stichting VIS Wilbertoord in samenwerking met Muifelbrouwerij een bijzondere speciaal bier avond bij Amanshof Cafe – Zaal,

Deze lekker speciaalbieren mag je niet missen!

Opgeven kan tot 9 november!

Geen zin in speciaalbier maar wel zin in gezelligheid!?!
Natuurlijk ben je dan ook van harte welkom!

Hopelijk tot 17 november.

Stichting VIS Wilbertoord

 

 


Radio uitzending op 7 september over 50 jarig jubileum KBO Wilbertoord.

In het informatie programma van de SWOM bij de LOM van vrijdag, 7 september heeft Martin Nabuurs een gesprek over het 50 jarig jubileum van KBO Wilbertoord.

Deze KBO bestaat sinds 10 september 1968 en heeft thans 191 leden. Op zaterdag, 15 september is er een receptie voor verenigingen e.d. in zaal Amanshof van 13.00 uur – 14.30 uur.

De uitzending van vrijdag, 7 september begint om 11.00 uur en wordt herhaald om 17.00 uur.

Bovendien kan deze beluisterd worden via uitzending gemist bij de LOM of een hele week daarna via www.swomill.nl

 

 

 


Peeltuffers toertocht Land van Cuijk

De Peeltuffers organiseren op 9 september weer de Oldtimer Toertocht Land van Cuijk. Een toertocht voor liefhebbers van oude tractoren, oldtimer auto’s, bromfietsen, unimogs en overige motorische oldtimers op wielen. Dit wordt zeker weer een bonte stoet!

Deelnemers kunnen vanaf 11.00 uur verzamelen en vertrekken om 12.00 uur bij de Wilbertoordse Kiosk aan het St. Josephplein te Wilbertoord. Na afloop van deze toertocht staat er voor de deelnemers vanaf 16.30 uur bij Café Zaal Amanshof een warme maaltijd en een drankje klaar. Voor de kinderen staat er een luchtkussen!

Inschrijving

In verband met de voorbereidingen is voorinschrijving verplicht. Deze inschrijving vindt plaats op donderdagavond 30 augustus van 19.00 uur t/m 22.00 uur bij Café Zaal Amanshof.
Inschrijving kost € 15,- per deelnemer en of bijrijder. Kinderen t/m 12 jaar mogen op eigen risico en toezicht meerijden, inschrijving voor de jeugd kost € 7,50. Iedere deelnemer kan inschrijven voor maximaal 5 personen.

Een geldig rijbewijs & WA verzekering is verplicht.

Meer informatie? Neem dan contact op met Mark Janssen ( peeltuffers@gmail.com / 06-40402440).
www.peeltuffers.nl


Opmerkelijke prestatie dressuuramazone Sharon van der Velden

Hoewel de kenners wel wisten wat zij in haar mars had, verbaasde Sharon van der Velden afgelopen weekend vriend en vijand door op de Brabantse kampioenschappen te Stevensbeek brutaalweg een vierde plaats op te eisen. In een sterk veld, bestaande uit 32 deelnemers, afkomstig uit alle delen van Brabant reed de 14-jarige scholiere uit Landhorst in de klasse M1 een proef op de toppen van haar kunnen.

Daarmee kwalificeerde ze zich voor het eerst in haar nog jonge dressuurloopbaan voor de Nationale kampioenschappen (Hippiade), die in augustus worden verreden in Ermelo. Daarbij kan ze op steun rekenen van haar huidige trainer Stijn Bruisten met wie ze na haar overstap naar de Rij- en ponyvereniging Rutger van Herpenruiters begin dit jaar intensief samenwerkt.

Stijn, die naast het lesgeven een eigen dressuur en africhtingsstal runt in Volkel, mocht zich namelijk kronen tot Brabants kampioen in de Klasse Z2 en kwalificeerde zich daarmee uiteraard ook voor de Hippiade. Alvorens Sharon zich in september vol overgave op haar examenjaar van het VMBO zal storten, kan ze de komende weken nog heel wat uurtjes op haar pony Sil doorbrengen om de puntjes op de i te zetten.

Naast haar debuut op het NK, zal zij ook aan de start verschijnen op het Hippisch Event Boekel, dat op 1 en 2 september wordt georganiseerd door haar eigen vereniging en plaatsvindt aan de Statenweg te Boekel.


Jan Volleberg uit Wilbertoord komt met eigen gedichtenbundel

Van Achtbaan tot Zoogdier. Dat is de titel van de vorige week verschenen gedichtenbundel van Jan Volleberg (36 jaar) uit Wilbertoord.
“Dit was een van de projecten die ik had liggen en waarvan ik vond dat ik deze maar eens af moest maken.” Het boek met 50 leuke, grappige en goed bedachte gedichten is bij Jan te koop voor 12,50 euro. “Dat is 25 cent per gedichtje, dat is denk ik wel te doen.”

Humor

Humor en optreden voor publiek loopt als een rode draad door het leven van de in Wilbertoord geboren en getogen Jan Volleberg. “Ik was een jaar of 10 en toen opperde mijn vader dat ik mooi mee kon doen aan de jeugdpronkzitting in Wilbertoord. Op verjaardagen vertelde ik toen al veel moppen. Samen met mijn vader heb ik een buut geschreven en zo stond ik als 10-jarige in de buutton.” Dit deed hij een paar jaar achtereen.
“Na een paar jaar zat ik samen met Femke (zijn partner) op de pronkzitting in Wilbertoord en ik zei: dat kan ik ook.” Na een jaar stond hij daadwerkelijk op de zitting. “Ik weet nog dat ik na het eerste optreden van het podium kwam en dacht: dit doe ik nooit meer. Maar direct na de pronkzitting was ik al teksten en liedjes aan het schrijven voor het jaar daarna. Het is een bijzonder gevoel om op een podium te staan en publiek te vermaken.”

Optreden

Na een aantal jaren alleen op het podium gestaan te hebben doet hij dit nu sinds enkele jaren samen met Tom Raaijmakers. Samen met Tom verzorgde Jan ook 2 uitverkochte oudejaarsconferences eind vorig jaar in Theater Myllesweerd. “We hebben ook her en der op andere pronkzittingen en carnavalsavonden opgetreden. Dat willen we komend carnavalsseizoen ook gaan doen. Maar ook willen we wellicht deelnemen aan een cabaretfestival.” Jan is eigenlijk constant bezig met het schrijven van teksten voor cabaret, liedjes en hij werkt zelfs aan een toneelvoorstelling. Ook bedenkt Jan wekelijks de tekst voor Millie en Hubert in De Neije Krant.

Gedichten

Hij maakte ook een hele tijd wekelijks een column voor het radioprogramma van Herman van Gaal bij de Lokale Omroep Mill. “Die column las ik voor op de radio en sloot ik af met een gedichtje. Maar ook buiten die uitzending om schreef ik gedichten. Op een gegeven moment was er een jubileum van onze buurtvereniging en mocht iedereen een optreden doen. Ik heb daar wat gedichtjes voorgelezen en dat sloeg goed aan. Ik ben deze gedichtjes dus blijven bedenken en schrijven.”

Bundel

Jan koos 50 gedichten om in een bundel uit te brengen. “Ik heb Tom Verstegen gevraagd ze te controleren op foutjes en Ellen de Groot ontwierp de cover. Ik hoop dat anderen er net zoveel plezier aan beleven bij het lezen als ik bij het schrijven. De bedoeling van deze gedichtjes is om even te kunnen lachen.” De gedichten staan vol met woordgrappen en kwinkslagen.

Bestel

Wilt u een exemplaar van deze gedichtenbundel bestellen? Neem dan contact op met:

Jan Volleberg
Tel: 06 – 82 08 37 14
E-mail: jan_magic@hotmail.com


Weekboeket voor Sandra Jacobs en Rob Hendriks uit Wilbertoord

Deze keer ging het Weekboeket naar Sandra Jacobs en Rob Hendriks in Wilbertoord. Hun vriendengroep NDGT vroeg het voor ze aan.
In de aanvraag schreven zij: “Ze hebben 7 juni de alpe d’huzes gefietst. Sandra heeft 2 keer de berg getrotseerd en Rob 6(!) keer. En dit alles na een heftige tijd doordat ze onlangs hun (schoon)moeder af hebben moeten geven. Op deze manier willen we zeggen dat we trots op ze zijn en ontzettend veel respect hebben.”

Elke week laten we ergens in de gemeente Mill en Sint Hubert een Weekboeket bezorgen. U kunt (mee) bepalen bij wie. Wie wilt u waarom wel eens met een prachtige bos bloemen verrassen? Stuur uw aanvraag in via de website www.weekboeket.nl of stuur een briefje naar Weekboeket, Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill. Vergeet niet het adres en telefoonnummer van uw kandidaat te vermelden en uw eigen gegevens. Zie voor meer informatie www.weekboeket.nl.


Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Martien Nabuurs

Dinsdag 15 mei kreeg Martien Nabuurs zijn onderscheiding onder grote belangstelling, hij werd,

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau bij de Algemene Gelegenheid

Verdiensten:

1981 – heden: vrijwilliger Carnavalsvereniging De Klotstekers
Martin Nabuurs is sinds 1981 lid van de Carnavalsvereniging en verantwoordelijk voor het geluid tijdens de diverse activiteiten zoals ter voorbereiding en tijdens de pronkzittingen voor de jeugd en de volwassenen. Tevens zorgt hij voor het samenvoegen/mixen van geluidsfragmenten, voor bandparodie, dansgardes en acts van dorpscabaretiers. Hij stelt muziekfragmenten samen voor deelnemers aan het schlagersliedjesbal.Als dj is hij actief betrokken bij de organisatie van de 1e seniorenbrunch tijdens de Carnaval.

1988 – heden: vrijwilliger Lokale Omroep Mill
Sinds 1988 actief als vrijwilliger voor de Lokale Omroep; Martin heeft zijn eigen programma “SwingMill’; een muziekprogramma voor ouderen met tips en mededelingen.
Ook verzorgt hij sinds 2012 het informatieblok van Stg. Welzijn Ouderen Mill waar iedere week een andere gast aansluit over onderwerpen die te maken hebben met ouderen.
De LOM is tot vrijwilligersgroep van het jaar van de gemeente Mill en Sint Hubert gekozen tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in 2017.

2007 – heden:vrijwilliger (geluidsman) Toneelvereniging
Sinds 10 jaren verzorgt Nabuurs het licht en geluid bij de Toneelvereniging Vier in Een.Elk jaar worden twee toneelstukken ingestudeerd en gepresenteerd aan de leden van de KBO’s, en bewoners van instellingen voor ouderen in de regio. Hij perfectioneert de geluidseffecten en zoekt de juiste muziek bij de verschillende scenes.

1978 – heden: vrijwilliger Jeugdvereniging /Activiteitencommissie kindermiddag

Van 1972 tot 1978 was Nabuurs diskjockey en bestuurslid van de Jeugdvereniging Wilbertoord.Thans AKM (Aktiviteitencommissie kindermiddagen)Nabuurs is actief bij het organiseren van activiteiten voor de kinderen in Wilbertoord zoals intocht Sinterklaas, Kerstknutsel, Bosavond, playbackshow, bouwweek etc.

Tot slot is Nabuurs sinds 1997 actief voor diverse verenigingen en buurtschappen:
Hij heeft jarenlang de Carnavals-schlager gemaakt voor Buurtschap De Binding. Ook heeft hij een Klotje (symbool tijdens Carnaval) gemaakt voor de Buurtschap en inmiddels heeft bijna elk huis in Wilbertoord een klotje aan het huis hangen tijdens het Carnavalsseizoen.
Hij verzorgt voor de Dorpsquiz het geluid, de muziek en hij is vrijwilliger bij de Hulpdienst (klussendienst) in Wilbertoord.


Koninklijke onderscheiding voor Martien Nabuurs

UITNODIGING
Als blijk van waardering voor het vele goede werk wat Martin Nabuurs als vrijwilliger verricht mag hij tijdens de lintjesregen in Mill een Koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen.
Zoals jullie wellicht weten was Martin op de dag van de lintjesregen op vakantie.

Daarom zal hij op dinsdag 15 mei alsnog de koninklijke onderscheiding officieel door de burgemeester uitgereikt krijgen. Dit zal plaatsvinden in de loods van Jan Selten, Wethouder Lindersstraat 66 B in Wilbertoord.

Graag willen we je de gelegenheid geven om Martin te komen feliciteren tijdens een kleine receptie van 18.30 tot 19.30 uur.

Tonia, Anja & Rick, Harm – Giel Hans & Oesha Alysha – Jaylan – Shivani

Heel graag tot dan.


 

 

Stukje uit maandblad PVG ECHO uit Helmond

 


Peeltuffers-kunst-bar geopend

Afgelopen zondag, tijdens de familiedag van de Peeltuffers, is de ‘Peeltuffers-bar’ door het oudste en jongste lid van de vereniging, geopend.
Een project wat gemaakt is door 5 ‘creatievelingen’ van de Peeltuffers, speciaal als onderdeel van de kunstroute.
Deze speciaal ontworpen bar is gemaakt van allemaal recycle materiaal van de boerderij. Wat dan ook toepasselijk is voor de Peeltuffers uit Wilbertoord, een vereniging, met als gezamenlijke hobby, het verzamelen van oude tractoren en landbouwmachines.

Af en toe komen de oude tractoren van stal, voor een tourrit door de landelijke omgeving in het mooie Brabant.
Vele mensen kennen de Peeltuffers waarschijnlijk wel van Wilbertoord Pakt Uut. Het evenement wat in de verre omtrek bekend staat. Dit wordt één keer in de twee jaar georganiseerd.
De basis van de ‘Peeltuffers-bar’ bestaat uit een voer silo, die op kop is geplaatst. Ook het hout wat gebruikt is bij deze bar, is aan zijn tweede leven begonnen. Afkomstig van een oude stal, dient het nu als tafelblad.

De bar staat ook symbolisch voor de gezelligheid van deze vereniging.
De Peeltuffers willen dit dan ook graag uitstralen, tijdens evenementen die georganiseerd worden in Wilbertoord.
WPU, is een evenement wat de Peeltuffers alleen kunnen organiseren, als ze hulp krijgen van vele vrijwilligers – verenigingen. Dat lukt elke keer weer!!! Om trots op te zijn!!!

Daarom willen de Peeltuffers, als dankbaarheid, aan andere verenigingen uit Wilbertoord de Peeltuffers-bar uitlenen… als ze ook een gezellig evenement willen organiseren met een echte, unieke bar!!!
Kom gerust een kijkje nemen bij de Peeltuffers-bar, tijdens de kunstroute. Je kunt deze vinden aan de Katwijksebaan in Wilbertoord.

Tijdens de opening van de kunstroute, komend weekend, zal de bar ook bemand zijn. Onder het genot van een speciaal biertje van Brouwerij de Blauwe Knoop, kunt u het kunstwerk van de Peeltuffers bekijken.


Koninklijke Onderscheiding in Mill telefonisch uitgereikt aan Martien Nabuurs

In de gemeente Mill en Sint Hubert ontving Martin Nabuurs donderdag 26 april een Koninklijke Onderscheiding.

Hij was wegens vakantie niet aanwezig, maar burgemeester Walraven gaf hem een belletje. Dinsdag 15 mei krijgt Nabuurs zijn onderscheiding alsnog.

Benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau bij de Algemene Gelegenheid

Verdiensten:

1981 – heden: vrijwilliger Carnavalsvereniging De Klotstekers
Martin Nabuurs is sinds 1981 lid van de Carnavalsvereniging en verantwoordelijk voor het geluid tijdens de diverse activiteiten zoals ter voorbereiding en tijdens de pronkzittingen voor de jeugd en de volwassenen. Tevens zorgt hij voor het samenvoegen/mixen van geluidsfragmenten, voor bandparodie, dansgardes en acts van dorpscabaretiers. Hij stelt muziekfragmenten samen voor deelnemers aan het schlagersliedjesbal.Als dj is hij actief betrokken bij de organisatie van de 1e seniorenbrunch tijdens de Carnaval.

1988 – heden: vrijwilliger Lokale Omroep Mill
Sinds 1988 actief als vrijwilliger voor de Lokale Omroep; Martin heeft zijn eigen programma “SwingMill’; een muziekprogramma voor ouderen met tips en mededelingen.
Ook verzorgt hij sinds 2012 het informatieblok van Stg. Welzijn Ouderen Mill waar iedere week een andere gast aansluit over onderwerpen die te maken hebben met ouderen.
De LOM is tot vrijwilligersgroep van het jaar van de gemeente Mill en Sint Hubert gekozen tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in 2017.

2007 – heden:vrijwilliger (geluidsman) Toneelvereniging
Sinds 10 jaren verzorgt Nabuurs het licht en geluid bij de Toneelvereniging Vier in Een.Elk jaar worden twee toneelstukken ingestudeerd en gepresenteerd aan de leden van de KBO’s, en bewoners van instellingen voor ouderen in de regio. Hij perfectioneert de geluidseffecten en zoekt de juiste muziek bij de verschillende scenes.

1978 – heden: vrijwilliger Jeugdvereniging /Activiteitencommissie kindermiddag

Van 1972 tot 1978 was Nabuurs diskjockey en bestuurslid van de Jeugdvereniging Wilbertoord.Thans AKM (Aktiviteitencommissie kindermiddagen)Nabuurs is actief bij het organiseren van activiteiten voor de kinderen in Wilbertoord zoals intocht Sinterklaas, Kerstknutsel, Bosavond, playbackshow, bouwweek etc.

Tot slot is Nabuurs sinds 1997 actief voor diverse verenigingen en buurtschappen:
Hij heeft jarenlang de Carnavals-schlager gemaakt voor Buurtschap De Binding. Ook heeft hij een Klotje (symbool tijdens Carnaval) gemaakt voor de Buurtschap en inmiddels heeft bijna elk huis in Wilbertoord een klotje aan het huis hangen tijdens het Carnavalsseizoen.
Hij verzorgt voor de Dorpsquiz het geluid, de muziek en hij is vrijwilliger bij de Hulpdienst (klussendienst) in Wilbertoord.


 

Afscheid Helma Kuppen – Schimmel

Op 9 april 2018 vond de jaarlijkse ledenvergadering van Vereniging Wilbertoord plaats. Tijdens deze ledenvergadering werd onder andere afscheid genomen van Helma Kuppen – Schimmel als bestuurslid. Over een onafgebroken periode van 29 jaar is Helma bestuurslid geweest van Vereniging Wilbertoord. Gedurende deze bestuursperiode heeft Helma verschillende rollen binnen het bestuur gehad en is zij betrokken geweest bij vele initiatieven (o.a. realisatie sporthal, fietspad, dorpenderby, boekenkast, vrijwilliger Zorg en Welzijn, convenant Dorps- en wijkraden, opschoondag).

Wij zijn Helma zeer dankbaar voor alle werkzaamheden die zij voor het dorp heeft uitgevoerd de afgelopen jaren. Helma was altijd betrokken, behulpzaam, zorgzaam voor anderen en bij voorkeur op de achtergrond aanwezig. “Gaan jullie maar met de gemeente en andere organisaties praten en met je hoofd in de krant en laat mij maar lekker op de achtergrond mijn taken uitvoeren”, gaf ze regelmatig aan.

Dit typeert haar als persoon: bescheiden en een echte doener. Wij gaan Helma’s inbreng en aanwezigheid zeker missen. Wij zijn echter ook blij dat ze een aantal werkzaamheden wil blijven voortzetten. Dit betreft het bezoeken van nieuwe bewoners in ons dorp en het actueel houden van de Wist u datjes.

Voor al haar werkzaamheden en de vrijwillige inzet voor de gemeenschap is tijdens de vergadering het voorstel gedaan Helma te benoemen tot ERE-LID van Vereniging Wilbertoord. De vergadering stemde hiermee unaniem in, en beloonde haar met een staande ovatie. Een gebaar en een titel die ze verdient vond het bestuur.

Wij feliciteren Helma nogmaals met haar benoeming tot ERE-LID en wensen haar samen met haar man Piet nog vele fijne jaren in ons dorp in goede gezondheid. Helma: bedankt voor alles, je bent een kanjer!