Laatste nieuws uit Wilbertoord

Heeft u nieuws, weetjes aankondigen m.b.t. de regio Wilbertoord?
Stuur dit even door naar: info@wilbertoordonline.nl

scrol naar onderen voor meer nieuws

 

INWONERS VAN WILBERTOORD

 

A.s. zaterdag 31 augustus houdt Carnavalsvereniging de Klotstèkers weer dé Rommelmarkt!!!
Die dag kun je vanaf 8.30 uur tot 14.00 uur de tweedehandsgoederen aan de weg zetten en wij halen het bij u op.
Bankstellen, zonnebanken, koelkasten en dergelijke spullen, nemen we niet mee.
De opbrengsten komen ten goede voor de carnavalsactiviteiten voor jong en oud in het Klottenriek.

Woont u niet in Wilbertoord en heeft u wel bruikbare spullen voor onze rommelmarkt? Dan kunt u deze goederen a.s. zaterdag komen brengen, vanaf 8.30 uur bij Gemeenschapshuis de Wilg in Wilbertoord.
Heeft u zware spullen of andere vragen? Neem dan even contact met ons op, stuur een persoonlijk berichtje op Facebook.

Natuurlijk is iedereen welkom, om die avond gezellig te komen ‘rommelen’! De deuren gaan open om 18.00 uur!!!


Schrijf je nu in voor “KwisUtWel 2019”

Nog tot half oktober kunnen teams zich weer inschrijven voor de Wilbertoordse dorpsquiz. De organisatie heeft al een aantal teams mogen noteren, maar willen we het aantal van 2017 gaan halen dan is er nog werk aan de winkel…. dus teams schrijf je gerust in! Op dit moment is het record van het aantal sponsors verbroken en staan we op 34 sponsors. Super!

KwisUtWel

De Wilbertoordse dorpsquiz KwisUtWel wordt zaterdagavond 26 oktober gehouden. Op deze avond kan één of twee vertegenwoordiger(s) van elk deelnemend team klokslag 19.30 uur bij Gemeenschapshuis De Wilg aan de Weth. Lindersstraat 11 te Wilbertoord het vragenboekje ophalen. Het aantal rubrieken is ongeveer gelijk aan die van voorgaande jaren, echter dit jaar hebben we ook een speciale rubriek voor onze jeugdige deelnemers. Na enkele uurtjes puzzelen dient uiterlijk 23.30 uur het boekje weer ingeleverd te worden bij gemeenschapshuis De Wilg. Op vrijdagavond 1 november zal eveneens in gemeenschapshuis De Wilg vanaf 20.30 uur een feestavond zijn met bekendmaking van de uitslag en prijsuitreiking.

Inschrijven kan via www.wilbertoordonline/kwisutwel/inschrijfformulier of vul het inschrijfformulier in wat je aantreft in ’t Willy’s Venster.


Jong en oud(er) welkom voor muziekles bij de Heigalmers in Wilbertoord

In samenwerking met basisschool De Klimop en De Heigalmers is er afgelopen schooljaar voor de eerste keer een muziekles georganiseerd voor de jeugd.
Dit is toch een klein succes geworden, maar liefst 10 kinderen hebben de muziekles gevolgd en met succes afgesloten middels een echt muziek diploma. De les werd gegeven door de dirigent van de Heigalmers. Er zijn zelfs al twee leerlingen aan het lessen op de trompet. Op donderdag 27 juni hebben ze een concert gegeven voor de ouders en zo hebben ze kunnen laten horen wat ze allemaal geleerd hebben.

Wij stonden ervan te kijken wat ze in een klein jaartje allemaal geleerd hebben. Het concert werd afgesloten met een nummer dat ze samen met De Heigalmers speelden. Na de diploma-uitreiking kregen ze de mogelijkheid om op de instrumenten van De Heigalmers te spelen.

Volgend schooljaar hebben ze de mogelijkheid om verder te gaan met een ander instrument, van de 10 kinderen hebben er al 5 aangegeven dat ze verder gaan.
Wij hebben inmiddels instrumenten aangeschaft zodat ze volgend schooljaar aan de slag kunnen.
Volgend schooljaar gaan we weer met nieuwe blokfluitlessen starten, dat zal in de tweede week na de vakantie gebeuren. De eerste aanmeldingen zijn alweer binnen. Blokfluiten en boeken stellen wij ter beschikking en de lessen worden weer gegeven door onze dirigent. Meer informatie krijgen de kinderen mee na het concert op school. Misschien kunnen we ze later zelfs bij De Heigalmers verwelkomen en kunnen we nog lang muziek maken met onze club!

Mochten er mensen zijn die het ook leuk zouden vinden om muziek te gaan maken bij De Heigalmers, dan is er de mogelijkheid om deel te nemen bij de muziekles voor 30+ waarvoor de eerste aanmeldingen ook al binnen zijn. Heb je muziek gemaakt en denk je; dat lijkt me leuk om weer te gaan doen of kan je geen noot lezen maar lijkt het je leuk om muziek te gaan maken, geef je dan op of kom eens langs bij de repetitie op donderdagen vanaf 20.30 uur in de Wilg. Met onze dirigent kan je dan overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Voor meer informatie: Jo van Gemert jovangemert@ziggo.nl of Wil Jacobs (dirigent) WMBJacobs@home.nl.

De Heigalmers… keigezellig!


Bloedafnamepost Wilbertoord gesloten in de zomer

In de periode van maandag 15 juli tot en met vrijdag 2 augustus 2019 is de bloedafnamepost in Wilbertoord gesloten.
De overige prikposten in de regio zijn volgens normaal rooster geopend.

Een actueel overzicht vindt u op www.maasziekenhuispantein.nl/patient-bloedprikken


IN MEMORIAM JO VAN DAAL

Vanmorgen bereikte ons het slechte nieuws dat één van onze ERELEDEN redelijk onverwacht is overleden; namelijk Jo van Daal, één van de vier broers die lang lid waren (en nog zijn) van onze club. Jo is 84 jaar oud geworden, een leeftijd die hij gisteren mocht bereiken. Slechts 10 dagen woonde hij met zijn Grada in Wanroij en werden de gevolgen van een reeds langer zittend aneurysma hem fataal.

Jo werd op 12 jarige leeftijd lid van De Willy’s. Samen met broers Henk, Gerrit en Bert speelde hij in diverse elftallen. Jo stond bekend als de hardste (maar wel fair) van de vier. In 1960 wordt hij hoofdleider bij de jeugd, iets wat hij met heel veel plezier deed zoals hij onlangs nog aangaf in het interview voor het afscheidsboek van De Willy’s. In 1965 maakt Jo deel uit van een sterke ploeg die kampioen wordt en promoveert naar de 1e klasse van de afdeling Noord Brabant. Drie jaar later wordt dat team nogmaals kampioen en promoveert zo naar de 4e klasse KNVB, een ongekende prestatie.

In dat zelfde jaar wordt het eerste jeugdbestuur opgericht, waar Jo als hoofdleider automatisch deel van gaat uitmaken en zelfs voorzitter wordt, een taak die hij 18 jaar lang zal vervullen. Op 35 jarige leeftijd stopt hij als actief speler maar blijft hij bij de jeugd betrokken en is apetrots als in 1975 het kampioenschap wordt behaald met de A-junioren. Bij de veteranen voetballen zit er voor Jo niet in, op zaterdagavond was hij immers als koster actief in de kerk.

Naast het trainen van de A-jeugd, wat hij tot 1979 blijft doen en volgens hem de mooiste herinnering aan De Willy’s, was Jo ook actief scheidsrechter bij de jeugd, en als we de verhalen mogen geloven had hij dan toch wel een beetje een wit-blauwe bril op. Daarnaast was hij in de jaren 80 kantinemedewerker en omroeper bij wedstrijden van het eerste van 87 tot 94. Een echte clubman dus. Vanwege zijn verdiensten voor de club werd hij meermaals gehuldigd. In 1998 ontving hij de Zilveren Speld van de KNVB en op de jaarvergadering in 2008 kreeg Jo de hoogst mogelijke onderscheiding binnen De Willy’s, namelijk de titel “ERELID”.

Nadat hij stopte met zijn taken als vrijwilliger bleef hij een trouwe supporter. Uiteraard toen zoon Rene bij De Willy’s speelde maar ook tot het laatst toe was Jo er eigenlijk altijd bij, zowel bij thuis- als bij uitwedstrijden van het eerste elftal. En Jo was een fanatieke supporter en liet van zich horen. Vaak samen met “onze” Gerrit of Henk, en enkele jaren terug ook nog Bert. Nu, één jaar na de fusie, zullen we Jo moeten gaan missen.

Op zondagavond 14 juli 19:00 uur is er in de kerk in Wilbertoord een avondwake, en op maandag 15 juli 11:30 uur een afscheidsdienst in de kerk en daarna volgt de crematie in het crematorium te Uden, Belgenlaan 11 om 14:00 uur.

Wij hopen veel leden te mogen begroeten op zondag dan wel maandag om afscheid te nemen van ons erelid Jo van Daal.

Wij wensen Grada, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe de komende tijd.

Bestuur DWSH’18


Kienen KBO Wilbertoord 7 mei

Al weer de laatste keer kienen dit seizoen.
Wij KBO Wilbertoord trakteren u op gratis koffie/thee met gebak.

Voor deze activiteit is iedereen welkom , ook uit de gehele gemeente Mill en omgeving . Kienkaarten kun je kopen tussen 13.15 uur en 13.30 uur in de Wilg, de kosten zijn € 5,00 per grote kaart met alle nummers en eventueel een halve kaart voor € 3,00. 

We starten om 13.30 uur met kienen en stoppen ca. 16.00 uur.

Met een elektronisch bingo apparaat, waar ook met grote letters de nummers op komen te staan , dit is voor de slechthorende onder ons een uitkomst. We hebben ook weer vele mooie prijsjes en als laatste prijs de bekende “gezonde fruitschaal”, we hopen weer op een gezellige volle zaal.


Uitstapje KBO excursie Oorlogsmuseum 5 april 2019

Op vrijdag 5 april zijn we met 29 leden naar het oorlogsmuseum in Overloon geweest, met een oude schoolbus gesponsord door Hahem0 en bestuurd door vrijwilliger Gerrie Selten , een erg leuke ervaring in zo`n oude bus, het jeugd sentiment kwam weer boven er werd volop gezongen.

We werden ontvangen met koffie met gebak.

Vervolgens een rondleiding met een gids . Die erg goede uitleg gaven in het eerste deel, waarna we op eigen houtje de rest van het museum konden bekijken.

Een erg leuke middag.

Voor al het nieuws en agenda KBO Wilbertoord Klik hier

 


Gezellig gezamenlijk paasversiering maken

Op vrijdag 15 maart aanvang 13.30 uur gaan we paasstukjes maken  bij Theo van der Linden Wezel 11.

KBO zorgt voor de spullen en de nodige hulp om uw ideeën uit te werken, wilt u zelf meenemen, snoeischaar-kniptangetje en of mesje, en wat paas groen uit uw tuin b.v. Buxus .

Wij maken ook stukjes voor onze zieken en bewoners van zorgtehuizen. Deze middag en de paasstukjes worden u aangeboden door: KBO Wilbertoord en het Oranje Fonds, en natuurlijk koffie hoort er bij.

Om te weten hoeveel spullen we moeten inkopen graag even opgeven voor 25 februari bij Henry de Groot tel.0485-478528

 

 


Henk, Jan, Johan en Tim vertrekken voor Go for Africa

Ook onze dorpsgenoten Johan (Selten), Toon (Meulepas) en ex-dorpsgenoten Tim (Selten) en Jan (Selten) stappen op zondag 10 februari met een tweedehandsje in een onvergetelijk en leerzaam avontuur. Klokslag 12:00 uur vertrekken zij dan vanuit Bakel met een konvooi van 30 auto’s (± 60 personen vanuit Zuid Nederland) richting Gambia om de reis van hun leven te maken en vervolgens hun auto aan een bush hospitaal, school, of dokter te schenken.

Lees het hele interview Klik hier


Eerste uren ijsbaan op het plein in Wilbertoord


Grootste legpuzzel van Nederland in Wilbertoord: 6,80 meter bij 1,93 meter

Veertigduizenddriehonderdentwintig stukjes vormen tezamen een prachtig geheel van 10 Disney-afbeeldingen.
Chris Vloet uit Wilbertoord heeft er zeven en een halve maand over gedaan en in totaal 750 uren aan gewerkt. Allemaal stukjes van zo’n 2cm bij 2cm en samen ongeveer zeven meter bij twee meter groot dus. Waarom doe je zoiets?

“Puur hobby” zegt Chris.

Al voor hij getrouwd was met Els was het zijn hobby om legpuzzels in elkaar te zetten. Chris verteld dat er zelfs kampioenschappen in zijn. Daar heeft Chris niet aan meegedaan. Hij heeft het nooit gedaan om bekendheid te krijgen of prestatiegericht bezig te willen zijn. Hobby is het voor hem en dat blijft het. Hij had al vaker puzzels van vijfduizend stukjes en er zelfs één van negenduizend gelegd. Chris maakte vorig jaar de ‘sprong’ naar deze puzzel van 40320 stukjes.

Een heel gepuzzel. “Ik zou deze puzzel niet nog een keer willen maken”, zegt hij erover.
Is dit de grootste legpuzzel die er is? Na enig zoeken op internet blijkt dat zijn puzzel van 40320 stuks tot voor kort zelfs de allergrootste van de wereld was. In Nederland zijn er weinig van gemaakt. Ook in Ameide (provincie Utrecht) is er een van deze grootte. In België, weet Chris te vertellen, is er één gelegd die ze met vijf man hebben gemaakt.” Inmiddels is het mogelijk om een puzzel te bestellen die nog ietsje groter is, van zo’n 42000 stukjes. Of die al ergens gelegd is niet bekend.

Er gaat natuurlijk veel tijd in zitten.

Chris (64 jaar) kreeg enkele jaren terug meer tijd voor zijn hobby omdat hij met zijn werk moest stoppen. Vanwege problemen met de longen. Hij gaat daarvoor twee keer per week naar de fysiotherapie in Mill. Een andere vraag is: “Waar leg je een puzzel van dergelijke afmetingen?” De voormalig lasser van beroep heeft een speciale ‘tafel’ van 7 bij 2 meter gemaakt om de extreem grote puzzel op te kunnen leggen. Een hele organisatie vooraf. Maar het resultaat mag er zijn.

Wat doet hij ermee? De komende maanden blijft hij in elk geval nog waar hij nu is. Het is misschien op termijn leuk voor een school of een ander gebouw


Weekboeket voor Dien Daverveld in Wilbertoord

Deze keer ging het Weekboeket naar Dien Daverveld in Wilbertoord. Marianne Selten uit Wanroij vroeg het voor haar aan. In de aanvraag schreef Marianne o.a.: “Het Weekboeket wil ik als waardering aanvragen omdat Dien van de zonnebloem uit geregeld naar mensen op bezoek gaat, maar ook uit eigen initiatief bij ouderen op bezoek gaat.

Daarnaast haalt ze ouderen met haar kleine peugeotje op om dan bij andere op de koffie te gaan, gratis rijdt ze daar naar toe. Ook gaat ze bij zieken wat vaker op bezoek. Ze staat klaar voor iedereen om te helpen en anderen op te beuren.”

Elke week laten we ergens in de gemeente Mill en Sint Hubert een Weekboeket bezorgen. U kunt (mee) bepalen bij wie. Wie wilt u waarom wel eens met een prachtige bos bloemen verrassen?

Stuur uw aanvraag in via de website www.weekboeket.nl of stuur een briefje naar Weekboeket, Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill.

Vergeet niet het adres en telefoonnummer van uw kandidaat te vermelden en uw eigen gegevens. Zie voor meer informatie www.weekboeket.nl

 

 

 


3 Talenten uit Wilbertoord

Zaterdag 15 december traden 3 talenten uit Wilbertoord op bij het 30 Jaar L.O.M. feestavond met Bigband  Expats in Myllesweerd.

Het was een geweldige muzikale avond.

Jan Volleberg

Ria van Gemert 2e van rechts

Anne – Marie Jans

 


ZWARTE PIETEN BEZOEKEN DWSH’18

 

Maandag 26 november zijn de jongste jeugdleden van DWSH’18 verrast door de zwarte pieten.

Nietsvermoedend begonnen de kinderen aan hun training, tot daar opeens twee zwarte pieten kwamen meedoen.

Binnen de korste keren stonden de kinderen met lekker snoepgoed te voetballen. En die Pieten? Die deden gewoon lekker mee.

Na afloop van de training kregen de kinderen nog wat lekker te drinken en natuurlijk wat lekkers van de zwarte pieten! Foto’s zijn te zien op www.dwsh18.nl.

 


Busreis “De Hoeve” door stichting VIS

 

 

 

🎅🏼🤶🏼🎄Dit jaar gaan we weer naar De Hoeve Groesbeek! 1e kerstdag zal het gaan gebeuren.

PARTY PARTY PARTY!!

Inschrijven kan via: stichtingviswilbertoord@gmail.com tot en met 21 december. Tot dan!!🎄🎄🎅🏼🤶🏼

DELEN = LIEF❤️

 

 

 

 

 


Kerst-bingo Klick’15 in kantine van s.v. DWSH’18 sportpark “De Binding”


Kienen KBO Wilbertoord dinsdag 4 december

Met deze kienmiddag van de KBO Wilbertoord, een extra Sint tintje met leuke prijzen en pepernoten.

Voor deze kien middag is iedereen welkom jong en oud , ook uit de gehele gemeente Mill en omgeving . Kienkaarten kun je kopen tussen 13.15 uur en 13.30 uur in de Wilg, de kosten zijn € 5,- per grote kaart met alle nummers en eventueel een halve kaart voor €3,- .

We starten om 13.30 uur met kienen en stoppen ca. 16.00 uur. Met een elektronisch kien apparaat, waar ook met grote letters de nummers op komen te staan. We hebben ook weer vele mooie prijsjes en extraatjes van de Sint en als laatste prijs de bekende “gezonde fruitschaal”

We hopen weer op een gezellige volle zaal.


Weekboeket voor Jo van Daal uit Wilbertoord

Deze keer ging het Weekboeket naar Jo van Daal in Wilbertoord. Bestuur van de locatie Wilbertoord vroegen het Weekboeket voor hem aan.

In de aanvraag schreven zij: “Jo is al ruim 70 jaar in dienst van de Locatie St. Joseph in Wilbertoord. De eerste 10 jaren als misdienaar en nu inmiddels 60 jaar als koster. Jo is en was elke week bij alle kerkdiensten aanwezig; een man waar de parochie op kan ‘bouwen’. Ook was hij jarenlang het aanspreekpunt voor de begraafplaats van de St. Joseph Parochie. Helaas laat zijn gezondheid hem nu in de steek waardoor hij onlangs zijn functie neer heeft moeten leggen. De operatie die hij zou moeten ondergaan is geannuleerd omdat deze te risicovol is.”

Via het ‘Weekboeket’ willen alle parochianen van Wilbertoord en met name de beheercommissie van de Locatie Wilbertoord Jo heel veel sterkte toewensen.

Elke week laten we ergens in de gemeente Mill en Sint Hubert een Weekboeket bezorgen. U kunt (mee) bepalen bij wie. Wie wilt u waarom wel eens met een prachtige bos bloemen verrassen? Stuur uw aanvraag in via de website www.weekboeket.nl of stuur een briefje naar Weekboeket, Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill. Vergeet niet het adres en telefoonnummer van uw kandidaat te vermelden en uw eigen gegevens.

Zie voor meer informatie www.weekboeket.nl.

 


Een bekende toneelproductie wordt opgevoerd in Wilbertoord!

Wilbertoord – Na maandenlang repeteren zijn de leden van zang- en toneelvereniging INTERNOS uit Wilbertoord er klaar voor! Op 7 december gaat het avondvullend stuk ´De tante van Charlie´ in première! Een klucht van Brandon Thomas in de bewerking van John van Eerd.

‘De Tante van Charlie’ heeft sinds zijn verschijning in 1892 over de hele wereld gezorgd voor uitverkochte theaters en enthousiast publiek. Geen wonder, want deze hilarische klucht is gewoon onverwoestbaar. Ook deze, met veel hedendaagse humor bewerkte, versie is al jaren een regelrechte kaskraker! Vandaar dat Internos Wilbertoord u hierbij met veel genoegen uitnodigt voor een vrolijke ontmoeting met ‘De Tante van Charlie’.

Onze sterrencast bestaat uit Koen van Berlicum, Els Selten, Tom Raaijmakers, Marion van Sleeuwen, Petra Hoevenaars, Piet Selten, Tom van Berlicum, Gonny Selten en Christijan Smits. Dit alles onder regie van Catrien Verschuren en Betsie Hermens.

Het belooft opnieuw een mooie toneelavond te worden die u niet mag missen! Kom daarom op vrijdag 7, zaterdag 8 of zaterdag 15 december a.s. om 20.00 uur naar gemeenschapshuis ´De Wilg´ in Wilbertoord. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur. Op zondag 16 december is er een matineevoorstelling om 14.00uur.

Kaarten kosten € 10,00 inclusief consumptie in de pauze.

Ze zijn gemakkelijk te reserveren via de website van INTERNOS op www.internosonline.nl of telefonisch via Els Selten (0485-478440 / 06-10726080). Like onze Facebookpagina voor leuke nieuwtjes over onze vereniging.

 


Armin van Buren naar Wilbertoord

 

Wilbertoord – Zondag 4 november 13.30 uur organiseert de AKM weer de jaarlijkse playbackshow in gemeenschapshuis de Wilg. Een jarenlang beproeft concept waarbij de jeugd met elkaar prachtige optredens verzorgen. Acts die niet alleen qua playback, ook qua dans en podiumdecoratie de werkelijkheid benaderen en soms ook overstijgen!

Graag houden we het programma nog even geheim. Wel kunnen we alvast verklappen dat er een act met Armin van Buren en Mannenkoor Karrespoor op het programma staat. Kortom een gevarieerd programma.

Een vakkundige jury zal beoordelen welke acts mogen optreden bij de intocht van Sinterklaas, het schoolcarnavalsbal en de pronkzittingen.

Eigenlijk is meedoen belangrijker dan winnen, toch blijft dit altijd spannend. Spannend voor de kinderen en voor de vele ouders die meehelpen.

Entree is gratis. Kom dat zien!


Zaterdag 17 november speciaal bier avond bij Zaal – Cafe “Amanshof”

 

Op zaterdag 17 november organiseert Stichting VIS Wilbertoord in samenwerking met Muifelbrouwerij een bijzondere speciaal bier avond bij Amanshof Cafe – Zaal,

Deze lekker speciaalbieren mag je niet missen!

Opgeven kan tot 9 november!

Geen zin in speciaalbier maar wel zin in gezelligheid!?!
Natuurlijk ben je dan ook van harte welkom!

Hopelijk tot 17 november.

Stichting VIS Wilbertoord

 

 


Radio uitzending op 7 september over 50 jarig jubileum KBO Wilbertoord.

In het informatie programma van de SWOM bij de LOM van vrijdag, 7 september heeft Martin Nabuurs een gesprek over het 50 jarig jubileum van KBO Wilbertoord.

Deze KBO bestaat sinds 10 september 1968 en heeft thans 191 leden. Op zaterdag, 15 september is er een receptie voor verenigingen e.d. in zaal Amanshof van 13.00 uur – 14.30 uur.

De uitzending van vrijdag, 7 september begint om 11.00 uur en wordt herhaald om 17.00 uur.

Bovendien kan deze beluisterd worden via uitzending gemist bij de LOM of een hele week daarna via www.swomill.nl

 

 

 


Peeltuffers toertocht Land van Cuijk

De Peeltuffers organiseren op 9 september weer de Oldtimer Toertocht Land van Cuijk. Een toertocht voor liefhebbers van oude tractoren, oldtimer auto’s, bromfietsen, unimogs en overige motorische oldtimers op wielen. Dit wordt zeker weer een bonte stoet!

Deelnemers kunnen vanaf 11.00 uur verzamelen en vertrekken om 12.00 uur bij de Wilbertoordse Kiosk aan het St. Josephplein te Wilbertoord. Na afloop van deze toertocht staat er voor de deelnemers vanaf 16.30 uur bij Café Zaal Amanshof een warme maaltijd en een drankje klaar. Voor de kinderen staat er een luchtkussen!

Inschrijving

In verband met de voorbereidingen is voorinschrijving verplicht. Deze inschrijving vindt plaats op donderdagavond 30 augustus van 19.00 uur t/m 22.00 uur bij Café Zaal Amanshof.
Inschrijving kost € 15,- per deelnemer en of bijrijder. Kinderen t/m 12 jaar mogen op eigen risico en toezicht meerijden, inschrijving voor de jeugd kost € 7,50. Iedere deelnemer kan inschrijven voor maximaal 5 personen.

Een geldig rijbewijs & WA verzekering is verplicht.

Meer informatie? Neem dan contact op met Mark Janssen ( peeltuffers@gmail.com / 06-40402440).
www.peeltuffers.nl


Opmerkelijke prestatie dressuuramazone Sharon van der Velden

Hoewel de kenners wel wisten wat zij in haar mars had, verbaasde Sharon van der Velden afgelopen weekend vriend en vijand door op de Brabantse kampioenschappen te Stevensbeek brutaalweg een vierde plaats op te eisen. In een sterk veld, bestaande uit 32 deelnemers, afkomstig uit alle delen van Brabant reed de 14-jarige scholiere uit Landhorst in de klasse M1 een proef op de toppen van haar kunnen.

Daarmee kwalificeerde ze zich voor het eerst in haar nog jonge dressuurloopbaan voor de Nationale kampioenschappen (Hippiade), die in augustus worden verreden in Ermelo. Daarbij kan ze op steun rekenen van haar huidige trainer Stijn Bruisten met wie ze na haar overstap naar de Rij- en ponyvereniging Rutger van Herpenruiters begin dit jaar intensief samenwerkt.

Stijn, die naast het lesgeven een eigen dressuur en africhtingsstal runt in Volkel, mocht zich namelijk kronen tot Brabants kampioen in de Klasse Z2 en kwalificeerde zich daarmee uiteraard ook voor de Hippiade. Alvorens Sharon zich in september vol overgave op haar examenjaar van het VMBO zal storten, kan ze de komende weken nog heel wat uurtjes op haar pony Sil doorbrengen om de puntjes op de i te zetten.

Naast haar debuut op het NK, zal zij ook aan de start verschijnen op het Hippisch Event Boekel, dat op 1 en 2 september wordt georganiseerd door haar eigen vereniging en plaatsvindt aan de Statenweg te Boekel.


Jan Volleberg uit Wilbertoord komt met eigen gedichtenbundel

Van Achtbaan tot Zoogdier. Dat is de titel van de vorige week verschenen gedichtenbundel van Jan Volleberg (36 jaar) uit Wilbertoord.
“Dit was een van de projecten die ik had liggen en waarvan ik vond dat ik deze maar eens af moest maken.” Het boek met 50 leuke, grappige en goed bedachte gedichten is bij Jan te koop voor 12,50 euro. “Dat is 25 cent per gedichtje, dat is denk ik wel te doen.”

Humor

Humor en optreden voor publiek loopt als een rode draad door het leven van de in Wilbertoord geboren en getogen Jan Volleberg. “Ik was een jaar of 10 en toen opperde mijn vader dat ik mooi mee kon doen aan de jeugdpronkzitting in Wilbertoord. Op verjaardagen vertelde ik toen al veel moppen. Samen met mijn vader heb ik een buut geschreven en zo stond ik als 10-jarige in de buutton.” Dit deed hij een paar jaar achtereen.
“Na een paar jaar zat ik samen met Femke (zijn partner) op de pronkzitting in Wilbertoord en ik zei: dat kan ik ook.” Na een jaar stond hij daadwerkelijk op de zitting. “Ik weet nog dat ik na het eerste optreden van het podium kwam en dacht: dit doe ik nooit meer. Maar direct na de pronkzitting was ik al teksten en liedjes aan het schrijven voor het jaar daarna. Het is een bijzonder gevoel om op een podium te staan en publiek te vermaken.”

Optreden

Na een aantal jaren alleen op het podium gestaan te hebben doet hij dit nu sinds enkele jaren samen met Tom Raaijmakers. Samen met Tom verzorgde Jan ook 2 uitverkochte oudejaarsconferences eind vorig jaar in Theater Myllesweerd. “We hebben ook her en der op andere pronkzittingen en carnavalsavonden opgetreden. Dat willen we komend carnavalsseizoen ook gaan doen. Maar ook willen we wellicht deelnemen aan een cabaretfestival.” Jan is eigenlijk constant bezig met het schrijven van teksten voor cabaret, liedjes en hij werkt zelfs aan een toneelvoorstelling. Ook bedenkt Jan wekelijks de tekst voor Millie en Hubert in De Neije Krant.

Gedichten

Hij maakte ook een hele tijd wekelijks een column voor het radioprogramma van Herman van Gaal bij de Lokale Omroep Mill. “Die column las ik voor op de radio en sloot ik af met een gedichtje. Maar ook buiten die uitzending om schreef ik gedichten. Op een gegeven moment was er een jubileum van onze buurtvereniging en mocht iedereen een optreden doen. Ik heb daar wat gedichtjes voorgelezen en dat sloeg goed aan. Ik ben deze gedichtjes dus blijven bedenken en schrijven.”

Bundel

Jan koos 50 gedichten om in een bundel uit te brengen. “Ik heb Tom Verstegen gevraagd ze te controleren op foutjes en Ellen de Groot ontwierp de cover. Ik hoop dat anderen er net zoveel plezier aan beleven bij het lezen als ik bij het schrijven. De bedoeling van deze gedichtjes is om even te kunnen lachen.” De gedichten staan vol met woordgrappen en kwinkslagen.

Bestel

Wilt u een exemplaar van deze gedichtenbundel bestellen? Neem dan contact op met:

Jan Volleberg
Tel: 06 – 82 08 37 14
E-mail: jan_magic@hotmail.com


Weekboeket voor Sandra Jacobs en Rob Hendriks uit Wilbertoord

Deze keer ging het Weekboeket naar Sandra Jacobs en Rob Hendriks in Wilbertoord. Hun vriendengroep NDGT vroeg het voor ze aan.
In de aanvraag schreven zij: “Ze hebben 7 juni de alpe d’huzes gefietst. Sandra heeft 2 keer de berg getrotseerd en Rob 6(!) keer. En dit alles na een heftige tijd doordat ze onlangs hun (schoon)moeder af hebben moeten geven. Op deze manier willen we zeggen dat we trots op ze zijn en ontzettend veel respect hebben.”

Elke week laten we ergens in de gemeente Mill en Sint Hubert een Weekboeket bezorgen. U kunt (mee) bepalen bij wie. Wie wilt u waarom wel eens met een prachtige bos bloemen verrassen? Stuur uw aanvraag in via de website www.weekboeket.nl of stuur een briefje naar Weekboeket, Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill. Vergeet niet het adres en telefoonnummer van uw kandidaat te vermelden en uw eigen gegevens. Zie voor meer informatie www.weekboeket.nl.


Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Martien Nabuurs

Dinsdag 15 mei kreeg Martien Nabuurs zijn onderscheiding onder grote belangstelling, hij werd,

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau bij de Algemene Gelegenheid

Verdiensten:

1981 – heden: vrijwilliger Carnavalsvereniging De Klotstekers
Martin Nabuurs is sinds 1981 lid van de Carnavalsvereniging en verantwoordelijk voor het geluid tijdens de diverse activiteiten zoals ter voorbereiding en tijdens de pronkzittingen voor de jeugd en de volwassenen. Tevens zorgt hij voor het samenvoegen/mixen van geluidsfragmenten, voor bandparodie, dansgardes en acts van dorpscabaretiers. Hij stelt muziekfragmenten samen voor deelnemers aan het schlagersliedjesbal.Als dj is hij actief betrokken bij de organisatie van de 1e seniorenbrunch tijdens de Carnaval.

1988 – heden: vrijwilliger Lokale Omroep Mill
Sinds 1988 actief als vrijwilliger voor de Lokale Omroep; Martin heeft zijn eigen programma “SwingMill’; een muziekprogramma voor ouderen met tips en mededelingen.
Ook verzorgt hij sinds 2012 het informatieblok van Stg. Welzijn Ouderen Mill waar iedere week een andere gast aansluit over onderwerpen die te maken hebben met ouderen.
De LOM is tot vrijwilligersgroep van het jaar van de gemeente Mill en Sint Hubert gekozen tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in 2017.

2007 – heden:vrijwilliger (geluidsman) Toneelvereniging
Sinds 10 jaren verzorgt Nabuurs het licht en geluid bij de Toneelvereniging Vier in Een.Elk jaar worden twee toneelstukken ingestudeerd en gepresenteerd aan de leden van de KBO’s, en bewoners van instellingen voor ouderen in de regio. Hij perfectioneert de geluidseffecten en zoekt de juiste muziek bij de verschillende scenes.

1978 – heden: vrijwilliger Jeugdvereniging /Activiteitencommissie kindermiddag

Van 1972 tot 1978 was Nabuurs diskjockey en bestuurslid van de Jeugdvereniging Wilbertoord.Thans AKM (Aktiviteitencommissie kindermiddagen)Nabuurs is actief bij het organiseren van activiteiten voor de kinderen in Wilbertoord zoals intocht Sinterklaas, Kerstknutsel, Bosavond, playbackshow, bouwweek etc.

Tot slot is Nabuurs sinds 1997 actief voor diverse verenigingen en buurtschappen:
Hij heeft jarenlang de Carnavals-schlager gemaakt voor Buurtschap De Binding. Ook heeft hij een Klotje (symbool tijdens Carnaval) gemaakt voor de Buurtschap en inmiddels heeft bijna elk huis in Wilbertoord een klotje aan het huis hangen tijdens het Carnavalsseizoen.
Hij verzorgt voor de Dorpsquiz het geluid, de muziek en hij is vrijwilliger bij de Hulpdienst (klussendienst) in Wilbertoord.


Koninklijke onderscheiding voor Martien Nabuurs

UITNODIGING
Als blijk van waardering voor het vele goede werk wat Martin Nabuurs als vrijwilliger verricht mag hij tijdens de lintjesregen in Mill een Koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen.
Zoals jullie wellicht weten was Martin op de dag van de lintjesregen op vakantie.

Daarom zal hij op dinsdag 15 mei alsnog de koninklijke onderscheiding officieel door de burgemeester uitgereikt krijgen. Dit zal plaatsvinden in de loods van Jan Selten, Wethouder Lindersstraat 66 B in Wilbertoord.

Graag willen we je de gelegenheid geven om Martin te komen feliciteren tijdens een kleine receptie van 18.30 tot 19.30 uur.

Tonia, Anja & Rick, Harm – Giel Hans & Oesha Alysha – Jaylan – Shivani

Heel graag tot dan.


 

 

Stukje uit maandblad PVG ECHO uit Helmond

 


Peeltuffers-kunst-bar geopend

Afgelopen zondag, tijdens de familiedag van de Peeltuffers, is de ‘Peeltuffers-bar’ door het oudste en jongste lid van de vereniging, geopend.
Een project wat gemaakt is door 5 ‘creatievelingen’ van de Peeltuffers, speciaal als onderdeel van de kunstroute.
Deze speciaal ontworpen bar is gemaakt van allemaal recycle materiaal van de boerderij. Wat dan ook toepasselijk is voor de Peeltuffers uit Wilbertoord, een vereniging, met als gezamenlijke hobby, het verzamelen van oude tractoren en landbouwmachines.

Af en toe komen de oude tractoren van stal, voor een tourrit door de landelijke omgeving in het mooie Brabant.
Vele mensen kennen de Peeltuffers waarschijnlijk wel van Wilbertoord Pakt Uut. Het evenement wat in de verre omtrek bekend staat. Dit wordt één keer in de twee jaar georganiseerd.
De basis van de ‘Peeltuffers-bar’ bestaat uit een voer silo, die op kop is geplaatst. Ook het hout wat gebruikt is bij deze bar, is aan zijn tweede leven begonnen. Afkomstig van een oude stal, dient het nu als tafelblad.

De bar staat ook symbolisch voor de gezelligheid van deze vereniging.
De Peeltuffers willen dit dan ook graag uitstralen, tijdens evenementen die georganiseerd worden in Wilbertoord.
WPU, is een evenement wat de Peeltuffers alleen kunnen organiseren, als ze hulp krijgen van vele vrijwilligers – verenigingen. Dat lukt elke keer weer!!! Om trots op te zijn!!!

Daarom willen de Peeltuffers, als dankbaarheid, aan andere verenigingen uit Wilbertoord de Peeltuffers-bar uitlenen… als ze ook een gezellig evenement willen organiseren met een echte, unieke bar!!!
Kom gerust een kijkje nemen bij de Peeltuffers-bar, tijdens de kunstroute. Je kunt deze vinden aan de Katwijksebaan in Wilbertoord.

Tijdens de opening van de kunstroute, komend weekend, zal de bar ook bemand zijn. Onder het genot van een speciaal biertje van Brouwerij de Blauwe Knoop, kunt u het kunstwerk van de Peeltuffers bekijken.


Koninklijke Onderscheiding in Mill telefonisch uitgereikt aan Martien Nabuurs

In de gemeente Mill en Sint Hubert ontving Martin Nabuurs donderdag 26 april een Koninklijke Onderscheiding.

Hij was wegens vakantie niet aanwezig, maar burgemeester Walraven gaf hem een belletje. Dinsdag 15 mei krijgt Nabuurs zijn onderscheiding alsnog.

Benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau bij de Algemene Gelegenheid

Verdiensten:

1981 – heden: vrijwilliger Carnavalsvereniging De Klotstekers
Martin Nabuurs is sinds 1981 lid van de Carnavalsvereniging en verantwoordelijk voor het geluid tijdens de diverse activiteiten zoals ter voorbereiding en tijdens de pronkzittingen voor de jeugd en de volwassenen. Tevens zorgt hij voor het samenvoegen/mixen van geluidsfragmenten, voor bandparodie, dansgardes en acts van dorpscabaretiers. Hij stelt muziekfragmenten samen voor deelnemers aan het schlagersliedjesbal.Als dj is hij actief betrokken bij de organisatie van de 1e seniorenbrunch tijdens de Carnaval.

1988 – heden: vrijwilliger Lokale Omroep Mill
Sinds 1988 actief als vrijwilliger voor de Lokale Omroep; Martin heeft zijn eigen programma “SwingMill’; een muziekprogramma voor ouderen met tips en mededelingen.
Ook verzorgt hij sinds 2012 het informatieblok van Stg. Welzijn Ouderen Mill waar iedere week een andere gast aansluit over onderwerpen die te maken hebben met ouderen.
De LOM is tot vrijwilligersgroep van het jaar van de gemeente Mill en Sint Hubert gekozen tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in 2017.

2007 – heden:vrijwilliger (geluidsman) Toneelvereniging
Sinds 10 jaren verzorgt Nabuurs het licht en geluid bij de Toneelvereniging Vier in Een.Elk jaar worden twee toneelstukken ingestudeerd en gepresenteerd aan de leden van de KBO’s, en bewoners van instellingen voor ouderen in de regio. Hij perfectioneert de geluidseffecten en zoekt de juiste muziek bij de verschillende scenes.

1978 – heden: vrijwilliger Jeugdvereniging /Activiteitencommissie kindermiddag

Van 1972 tot 1978 was Nabuurs diskjockey en bestuurslid van de Jeugdvereniging Wilbertoord.Thans AKM (Aktiviteitencommissie kindermiddagen)Nabuurs is actief bij het organiseren van activiteiten voor de kinderen in Wilbertoord zoals intocht Sinterklaas, Kerstknutsel, Bosavond, playbackshow, bouwweek etc.

Tot slot is Nabuurs sinds 1997 actief voor diverse verenigingen en buurtschappen:
Hij heeft jarenlang de Carnavals-schlager gemaakt voor Buurtschap De Binding. Ook heeft hij een Klotje (symbool tijdens Carnaval) gemaakt voor de Buurtschap en inmiddels heeft bijna elk huis in Wilbertoord een klotje aan het huis hangen tijdens het Carnavalsseizoen.
Hij verzorgt voor de Dorpsquiz het geluid, de muziek en hij is vrijwilliger bij de Hulpdienst (klussendienst) in Wilbertoord.


 

Afscheid Helma Kuppen – Schimmel

Op 9 april 2018 vond de jaarlijkse ledenvergadering van Vereniging Wilbertoord plaats. Tijdens deze ledenvergadering werd onder andere afscheid genomen van Helma Kuppen – Schimmel als bestuurslid. Over een onafgebroken periode van 29 jaar is Helma bestuurslid geweest van Vereniging Wilbertoord. Gedurende deze bestuursperiode heeft Helma verschillende rollen binnen het bestuur gehad en is zij betrokken geweest bij vele initiatieven (o.a. realisatie sporthal, fietspad, dorpenderby, boekenkast, vrijwilliger Zorg en Welzijn, convenant Dorps- en wijkraden, opschoondag).

Wij zijn Helma zeer dankbaar voor alle werkzaamheden die zij voor het dorp heeft uitgevoerd de afgelopen jaren. Helma was altijd betrokken, behulpzaam, zorgzaam voor anderen en bij voorkeur op de achtergrond aanwezig. “Gaan jullie maar met de gemeente en andere organisaties praten en met je hoofd in de krant en laat mij maar lekker op de achtergrond mijn taken uitvoeren”, gaf ze regelmatig aan.

Dit typeert haar als persoon: bescheiden en een echte doener. Wij gaan Helma’s inbreng en aanwezigheid zeker missen. Wij zijn echter ook blij dat ze een aantal werkzaamheden wil blijven voortzetten. Dit betreft het bezoeken van nieuwe bewoners in ons dorp en het actueel houden van de Wist u datjes.

Voor al haar werkzaamheden en de vrijwillige inzet voor de gemeenschap is tijdens de vergadering het voorstel gedaan Helma te benoemen tot ERE-LID van Vereniging Wilbertoord. De vergadering stemde hiermee unaniem in, en beloonde haar met een staande ovatie. Een gebaar en een titel die ze verdient vond het bestuur.

Wij feliciteren Helma nogmaals met haar benoeming tot ERE-LID en wensen haar samen met haar man Piet nog vele fijne jaren in ons dorp in goede gezondheid. Helma: bedankt voor alles, je bent een kanjer!


 


Stem voor Wilbertoordse kandidaten van de CDA

De CDA gaat ook de komende 4 jaren zich ook inzetten voor alle inwoners van Wilbertoord, Sint Hubert, Langenboom en Mill. De leefbaarheid in alle kernen blijft voor ons het alle belangrijkst. We gaan voor plezierig wonen en leven, goed basisonderwijs en behoud van de school, een gezond verenigingsleven.

We gaan voor een sociaal en toekomstgericht beleid. Stem op 21 maart.

Stem op de partij, de persoon waar jij vertrouwen in hebt……
De persoon die zich het héle jaar voor jou inzet, niet alleen in de verkiezingstijd


 

 

 

Stem woensdag 21 maart…. Laat je stem niet verloren gaan!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Start nieuwbouw 13 huurwoningen in de Marter

Maandag 12 maart jl. heeft wethouder Jos van den Boogaart op feestelijke wijze de bouw van dertien woningen aan de Marter in Wilbertoord in gang gezet. Dat gebeurde door de eerste graafwerkzaamheden te verrichten ten behoeve van de fundering.

Aan de Marter in Wilbertoord worden dertien woningen gebouwd. Verantwoordelijk projectontwikkelaar is Peters Projectontwikkeling uit Schaijk.

De woningen zijn onder architectuur ontworpen door architectenbureau Krijger & Wagter Architecten B.V. uit Buren.

De architect tekende woningen met karakter, aansluitend op de omgeving en passend in de dorpse sfeer.
De woningen zullen na oplevering worden overgedragen aan beheer- en beleggingsmaatschappij Social Invest OG C.V.

Social Invest OG C.V. is een organisatie die actief is naast gemeenten en woningbouwcorporaties en houdt zich bezig in de verhuur-sector. Hierbij heeft Social Invest zich tot doel gesteld sociale huurwoningen te bouwen en te exploiteren.
In het plan Marter zullen de vier hoekwoningen worden aangeboden als vrije-sector-woningen, waarvan de huurprijs boven de liberalisatiegrens ligt. De negen tussenwoningen worden verhuurd onder de liberalisatiegrens en komen dus in aanmerkingen voor huurtoeslag.

Wethouder Van den Boogaart is verheugd dat dit project nu van start is gegaan. Van den Boogaart: “Het gaat goed met de woningbouw in onze gemeente. Bouwkavels voor zelfbouwers worden weer verkocht en op verschillende locaties zijn projectontwikkelaars aan de gang. Met deze dertien huurwoningen wordt echter weer een andere doelgroep bediend. Niet iedereen wil of kan kopen.

Met name de negen woningen in de sociale sector biedt bijvoorbeeld jongeren de gelegenheid zich in Wilbertoord te vestigen. Een heel goede zaak want dat houdt Wilbertoord levendig”.


Wilbertoordse kandidaten CDA


Wilbertoordse kandidaten VKP

 


 


De telefoonmast STAAT!! 💪🏻💪🏻


Er zijn vandaag verschillende interviews afgelegd door verschillende media; Vanavond vanaf half 6 uitzending Omroep Brabant, elk uur herhaling,

Morgen Omroep Max 16:15 uur en de  Lokale Omroep Mill vanaf 12:00 uur uitzending.

En tot slot heeft de Gelderlander een artikel geschreven dat morgen in de krant zal staan! Veel kijk- en leesplezier!!

Foto-impressie van de plaatsing Klik hier

 


Even voorstellen, onze nr. 10 op de lijst CDA.

Ik ben Peter Cornelissen (67) uit Wilbertoord en 45 jaar getrouwd met Wilma. Samen hebben we 2 zoons en 3 kleinkinderen.

Sinds 5 jaar ben ik met pensioen en mijn dagen zijn inmiddels goed gevuld met vele vrijwilligerstaken, o.a. penningmeester, bestuurslid en kantinebeheerder v.v. De Willy’s, Penningmeester en bestuurslid  Stichting Runcompetitie Land van Cuijk & Maasduinen en secretaris WTC ’11 ‘t Wieleke.

Ik ben ook de webmaster van Wilbertoordonline waar ik het nieuws bijhoud van de regio en voor verenigingen die geen website hebben. Tevens fotografeer ik voor de LOM. Daarnaast ben ik een fanatieke fietser op de racefiets en ATB en maak per jaar een kleine 11.000 km.

Ik zit nu 8 jaar in de Raad, daarvoor heb ik 2 jaar in de commissie gezeten. De komende periode doe ik een klein stapje terug maar wil me zeker nog actief in gaan zetten voor de Commissie Samenleving en Bestuur en natuurlijk het vrijwilligerswerk, maar ook het CDA en “Mijn” Wilbertoord.


No. 3 op de kandidatenlijst van de VKP Francien van Berlicum

De afgelopen 12 jaar heb ik, dankzij uw stem, mij met hart en ziel mogen inzetten als raadslid van de VierKernenPartij, om de Wilbertoordse belangen in de gemeenteraad van Mill en Sint Hubert te behartigen.
Ook de komende 4 jaar zou ik graag als raadslid ons mooie dorp vertegenwoordigen in de gemeentelijke politiek. Bij het opstellen van beleid en vervolgens het nemen van besluiten, komen belangrijke onderwerpen aan de orde o.a. op het gebied van: jongerenzorg, ouderenzorg, ruimtelijke ontwikkeling, woningbouw, maatschappelijke en sociale zaken, veiligheid, dienstverlening (CGM) en de samenwerking in het Land van Cuijk.

Juist nu is het daarom belangrijk dat wij als kleine kern een sterke stem hebben in de gemeenteraad, die de leefbaarheid van Wilbertoord bewaakt en versterkt. Daarvoor wil ik uw steun vragen op 21 maart 2018.
Wilt u weten wat de VKP in de afgelopen raadsperiode heeft bereikt, waar we voor staan en waar we de komende jaren voor willen gaan, lees dan het VKP Verkiezingsprogramma 2018-2022.

Dit is te downloaden via www.vierkernenpartij.nl, maar u kunt natuurlijk ook een exemplaar aanvragen bij één van onderstaande personen. Ook voor andere vragen of opmerkingen kunt u uiteraard bij mij terecht. Zoals altijd zal ik mij dan inzetten om zaken die onduidelijk zijn vanuit de gemeente op te helderen of problemen die er zijn mee te helpen oplossen. Mijn contactgegevens tel. 0485-478406 of francien_55@hotmail.com 
De VKP is er trots op dat zij voor deze verkiezingen maar liefst zes Wilbertoordse ambassadeurs op haar kandidatenlijst voor de verkiezingen heeft staan:

Francien van Berlicum plaats 3
Angela Jozephs plaats 8
Harrie Cillessen plaats 11
Jolanda Schreven plaats 16
Stan van de Kandelaar  plaats 20
Koen van Berlicum plaats 30

         


Goede doelen gemeente Mill en Sint Hubert trekken gezamenlijk op in 2018

Het afgelopen jaar gingen de kerkdorpen Sint Hubert en Mill van start met een goede doelenweek. Langenboom en Wilbertoord zijn hier al eerder aan begonnen, weliswaar ieder op een ander tijdstip in het jaar.
We kunnen wel stellen dat het als een succes ervaren wordt in alle kerkdorpen nu er voor alle goede doelen tegelijkertijd gecollecteerd wordt. Nu hoeft er nog maar één keer langs de deuren gegaan te worden wat voor onze vrijwilligers én voor onze inwoners minder belastend is.

Om de zichtbaarheid en de communicatie naar de inwoners te verbeteren, leek het Stichting Goede Doelenweek Mill beter om de Goede Doelen Week in de kerkdorpen van Mill gelijktijdig te organiseren.
De Stichting Goede Doelenweek Mill heeft daarom het afgelopen najaar het voortouw genomen om in 2018 te komen tot één gezamenlijke collecteweek in onze gemeente. In onze omliggende gemeenten gebeurt dit inmiddels al jaren tot volle tevredenheid.

De besturen van de collecteorganisaties van de gemeente Mill en Sint Hubert zijn in een goed overleg tot overeenstemming gekomen om ook in onze gemeente dit gezamenlijk ten uitvoer te brengen met behoud van ieders werkwijze en opzet van de collecte.
De organisaties zijn erg verheugd dat dit nu gestalte gaat krijgen en we zijn ervan overtuigd dat dit zijn vruchten af gaat werpen.

De collecteweek zal dit jaar plaats vinden in week 15, van 9 t/m 14 april 2018. Noteer deze datum alvast in je agenda!

Namens:

  • Goede doelenweek Wilbertoord
  • Goede doelenweek Sint Hubert
  • Goede doelenweek Langenboom
  • Goede doelenweek Mill

 


Camping Boszicht in Wilbertoord wint Gouden Zoover Award!

Op woensdag 10 januari zijn op de vakantiebeurs in Utrecht de Zoover Awards voor accommodaties uitgereikt. Camping Boszicht uit Wilbertoord won hier een Gouden Zoover Award.
Gedurende het hele jaar 2017 zijn er 32 reviews geschreven door vakantiegangers die hun ervaringen graag delen om anderen te helpen bij het vinden van de perfecte vakantie.

Een 9 voor Camping Boszicht!

De consument beoordeelde Camping Boszicht met een gemiddeld waarderingscijfer 9. “We zijn heel erg blij met deze hoge waardering van onze gasten,” vertellen Riet en John van Grinsven. “We doen het werk met veel plezier en werken er hard aan om goede service en kwaliteit te leveren zodat onze gasten (en de kids) optimaal kunnen genieten en dan is het natuurlijk geweldig om te lezen dat zij dit ook zo ervaren.”

Over de Zoover Awards

De Zoover Awards zijn jaarlijks terugkerende publieksprijzen en geven erkenning aan de best gewaardeerde accommodaties in Nederland en Europa. Doordat gasten simpelweg een review schrijven over de ervaring tijdens het verblijf kan de accommodatiehouder kans maken op een Award. Alle reviews over het volledige jaar 2017 worden meegenomen.

Over Camping Boszicht

Camping Boszicht heeft vooral een naam opgebouwd bij de rustzoeker, de 50-plusser EN de gezinnen met kinderen. De wat oudere generatie geniet vooral van de prachtige fiets- en wandelomgeving, het comfortabele sanitair (met familiedouche), de mooie ruime kampeerveldjes en de prettige sfeer.
Voor de gezinnen met kinderen heeft Boszicht als kleine camping ontzettend veel te bieden. Naast de speeltuin, een trampoline, een voetbalveld, een pingpongtafel en de vele (lig)fietsen, skelters, driewielers en traktoren zijn de dierenweide en de dagelijks georganiseerde activiteiten voor de kinderen zeer gewaardeerde extra’s en zorgen voor een onvergetelijk verblijf.


 


Vier generaties, vier trotse dames!

Foto Mooi&Mooi fotografie

Miet Schraven – Nellissen (83) uit Mill is onlangs voor de 2de keer overgrootmoeder geworden, echter deze keer maakt de geboorte van achterkleindochter Liv Willems de vier generaties compleet.

Wendy Meulepas (31) uit Wilbertoord werd op 17-10-2017 trotse moeder van Liv.

Samen met oma Sjannie Meulepas – Schraven (58), eveneens woonachtig in Wilbertoord, tellen we nu dus vier generaties.

 


 

Ontmoetingsruimte in de Wilg in Wilbertoord wordt goed gebruikt.

Van de ontmoetingsruimte in de Wilg in Wilbertoord wordt goed gebruik gemaakt. Zeker op deze dinsdagmorgen als Martin Nabuurs en Elly Meijnders radio opnames maken voor het Infoblok van de SWOM dat op vrijdag wordt uitgezonden. In april heeft wethouder Erik van Daal deze Huiskamer geopend op verzoek van de Vereniging Wilbertoord. Het initiatief is voortgevloeid uit de dorpsvisie “Wilbertoord vooruit” waarmee de gemeenteraad eind 2015 unaniem akkoord is gegaan.

Deur open

Van half tien tot half twaalf staat de deur van de ontmoetingsruimte open voor iedereen die gezellig een kaartje wil leggen, een spelletje wil doen, graag wil sjoelen of gewoon met anderen een kopje koffie wil drinken. Martin en Elly praten met de twee gastvrouwen van vandaag Miep Kuppen en Diny Hurkmans, beiden lid van de kerngroep Zorg en Welzijn. Ook maken zij een praatje met de gasten die aan verschillende tafels gezellig buurten, terwijl zij een spel doen. De gymles van de SWOM is afgelopen en deze mensen scharen zich om een grote tafel om welverdiend koffie te drinken. Het wordt lekker druk hier.

Welkom

Miep Kuppen: “Iedereen boven de 50 plus die hier behoefte aan heeft, is welkom. Deze inloop is op dinsdag- en donderdagmorgen. De dinsdag loopt goed zoals je ziet. De mensen die om 10 uur met de gym klaar zijn, blijven nog wat hangen en sluiten zich aan bij het kaarten, sjoelen en wat er nog meer gebeurt. De mensen aan deze tafel spelen bijvoorbeeld Trio Minos, een variant van het dominospel. Op donderdagmorgen loopt het nog niet zo goed. Dan is de yoga ook wat later op de ochtend en, heel belangrijk voor Wilbertoord, dan komt ook de winkelwagen. Wij zijn nu wat extra activiteiten aan het organiseren voor de donderdagochtenden, zo eens per maand, om het nog aantrekkelijker te maken om de deur uit te gaan”.

Radio

De radio uitzending vanuit de Wilg kan deze week nog beluisterd worden via www.swomill.nl of via uitzending gemist bij de LOM.


Prijs uitreiking Jeu de Boules KBO Wilbertoord 2017

Na een hele zomer gespeeld te hebben met 16 leden was op 26 september de bekend making van de winnaar 2017. Dit is Tonny Hurkmans geworden met 81 punten , Tonny heeft reeds vele malen de eerste plaats heeft behaald.

Ze heeft de Toon Hurkmans wisseltrofee nu weer in haar bezit, op een zeer verdienstelijke tweede plek Adriaan Hurkmans met 60 punten en op de derde plaats Henk van Daal met 59 punten.

Onder het genot van koffie met gebak, en een drankje met een hapje, met dank aan Gerrie voor de koffie en gebak, Harry voor onderhoud van de banen, werd het mooie seizoen afgesloten.


Wilbertoord stroomt vol met dak- en thuislozen!

Wilbertoord – Na maandenlang repeteren zijn de leden van zang- en toneelvereniging INTERNOS uit Wilbertoord er klaar voor! Op 21 oktober gaat het avondvullend blijspel ´De Richel´ in première! Dit betekent voor Wilbertoord een pension vol met dak- en thuislozen met allemaal hun eigenaardigheden.

Laat u meenemen naar de harde wereld van een opvanghuis. En laat u meeslepen door de stuk voor stuk opmerkelijke karakters van de bewoners.
Het toneelstuk, geschreven door Ton Davids, is een bewerking van De Goot. ‘De Richel’ is niet alleen om een heerlijk avondje te lachen, maar kent ook een moment van onzekerheid.

Onze sterrencast bestaat uit Piet Selten, Stan Willems, Els Selten, Anja Broeren, Chantal Broeren, Anne Gerritsma, Tom van Berlicum en Liene Selten. Dit alles onder regie van Catrien Verschuren en Betsie Hermens.

Het belooft opnieuw een mooie toneelavond te worden die u niet mag missen! Kom daarom op zaterdag 21, vrijdag 27 of zaterdag 28 oktober a.s. om 20.00 uur naar gemeenschapshuis ´De Wilg´ in Wilbertoord. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten € 8,50 inclusief consumptie in de pauze.

Ze zijn gemakkelijk te reserveren via de website van INTERNOS op www.internosonline.nl of telefonisch via Els Selten (0485-478440 / 06-10726080).
Like onze Facebookpagina voor leuke nieuwtjes over onze vereniging.


Eerste opties bouwplan Marter in Wilbertoord vergeven

Op 10 juli is de start gemaakt met de verkoop van nieuwbouwwoningen in het plan ‘Marter’ in Wilbertoord. Dit gebeurde op een goed bezochte informatieavond. Toen al bleek er veel belangstelling te zijn. Het bleef niet bij alleen belangstelling, want ondertussen zijn er door belangstellende kopers diverse opties geplaatst en vergeven.

Woningen

De verkoop van plan ‘Marter’ bestaat uit 4 hoekwoningen inclusief garage en 3 tussenwoningen waarvan twee met een karakteristieke topgevel. Alle woningen beschikken over hardhouten kozijnen, traditioneel bakstenen gevelmetselwerk, keramische dakpannen met een hoogwaardige keuken en sanitair. Vanaf €179.500 v.o.n.

Informatie

Belangstellenden die meer willen weten over de nog beschikbare woningen kunnen vrijblijvend contact opnemen met:
Bernheze Makelaars & Adviseurs
Bitswijk 10
5401 JB Uden
0413 – 24 38 18
nieuwbouw@bernheze.nl


Informatieavond nieuwbouw Wilbertoord goed bezocht

Afgelopen maandag, 10 juli, is de start gemaakt met de verkoop van nieuwbouwwoningen in het plan ‘Marter’ te Wilbertoord. Op een goed bezochte informatieavond kwamen veel geïnteresseerden kennismaken met dit plan en de woningen die er gerealiseerd gaan worden.

De reacties van de aanwezigen waren positief en er zijn al meerdere inschrijvingen gedaan. Verder werden er op de avond zelf geen opties verstrekt. Dit gebeurd pas na de inschrijvingsperiode.

De sluitingstijd voor de inschrijvingen sluit op maandag 17 juli om 12.00 uur bij de verkopende makelaar. Inzending per email is ook mogelijk op nieuwbouw@bernheze.nl.
Hierna zullen de woningen worden toegewezen, waarbij de ingeschrevenen worden uitgenodigd voor een verkoop/informatie gesprek.
De verkoop van plan ‘Marter’ bestaat uit 4 hoekwoningen inclusief garage en 3 tussenwoningen waarvan twee met een karakteristieke topgevel.

Voor meer informatie over ‘Marter’ kunt u contact opnemen met Bernheze Makelaars & Adviseurs.
Bernheze Makelaars & Adviseurs
Bitswijk 10
5401 JB Uden
0413-243818
info@bernheze.nl


Thijn Daverveld tekent contract bij PSV

Jeugdinternational Tijn Daverveld (17) heeft vrijdagmiddag zijn eerste profcontract ondertekend.

In het Philips Stadion zette hij zijn handtekening onder een verbintenis voor drie seizoenen. De Wilbertoordenaar maakt komende maandag de overstap van PSV O17 naar PSV O19.

Thijn is begonnen bij de jongste jeugd van v.v. De Willy’s

 


7 nieuwbouw woningen plan Moerboom III, Wilbertoord 10 juli in verkoop

In Wilbertoord zal maandag 10 juli in het ‘Stichting Gemeenschapshuis De Wilg’ om 17:00 tot 18:30 de verkoop starten van 7 woningen. De 7 woningen bestaan uit 4 hoekwoningen met garage én 3 tussenwoningen, die zullen worden gerealiseerd in de straat ‘Marter’.

Tijdens de verkoop zal alle informatie voor het eerst worden vrijgegeven. Geïnteresseerden krijgen dan de kans om zich in te schrijven. De eerste inschrijving duurt 1 week, waarna verkoopgesprekken volgen. De woningen worden aangeboden vanaf € 179.500,= vrij op naam.

In het totaal zullen er 13 woningen worden gerealiseerd. Voor de overige 6 woningen is Peters Projectontwikkeling, in samenwerking met gemeente en beleggers, de mogelijkheden voor verhuur aan het inventariseren. Vooralsnog worden deze woningen niet in verkoop gebracht.

Iedereen is van harte welkom op maandag 10 juli bij De Wilg.


‘Ontmoetingsruimte Wilbertoord’ doet goed ‘ontmoeten’.

Ruim 2 weken staan nu de deur van de ontmoetingsruimte in de Wilg op dinsdag- en donderdagochtend open voor iedereen die gezellig een kaartje wil leggen, wil sjoelen, een spelletje doen, een legpuzzel maken of gewoon gezellig een kopje koffie/thee wil komen drinken. De reacties van de gasten en de vrijwilligers zijn erg positief: “Ik wist niet dat dit zo gezellig was?” en “volgende week ga ik weer, want de puzzel is nog niet klaar” en “tijdens het kaarten in de Wilg mag je gewoon buurten met elkaar, gezellig” en “volgende week win ik van jou met sjoelen.”

In de ‘Ontmoetingsruimte Wilbertoord’ ontmoeten 60+ers als vrijwilliger de in leeftijd gevorderde dorpsgenoten (de gasten) en beleven zo een heerlijke ochtend. Wil jij ook een gezellige dinsdag- of donderdagochtend? Kom dan ook eens naar gemeenschapshuis de Wilg in Wilbertoord.
Loop gewoon eens binnen….. Tot ziens!