Scrol naar onderen voor al het nieuws

 

 

Pronkzittingen 2020 Wilbertoord

Net zoals voorgaande jaren, zullen vele artiesten van eigen bodem hun talenten laten zien tijdens de pronkzittingsavonden in het Klottenriek. Een avond vol dans, muziek en veel, heel veel lachwekkende momenten. De pronkzittingen vinden plaats op 24 (seniorenzitting) 25 en 31 januari en op zaterdag 1 februari in Gemeenschapshuis de Wilg in Wilbertoord. Aanvang voor de seniorenzitting is om 18.45uur, voor de overige datums is de aanvang 19.45uur.

De kaartverkoop voor de reguliere pronkzittingen is dit jaar op zondag 5 januari, bij Café-Zaal Amanshof. De zaal is open vanaf 11.30uur, en de verkoop start om 12:00uur via de zijingang! De prijs van de kaartjes is in de voorverkoop €10,00. Er geldt een MAXIMAAL AANTAL VAN 4 KAARTEN PER PERSOON.

De kaartverkoop voor de seniorenzitting heeft reeds plaatsgevonden, mocht u nog bij deze avond aanwezig willen zijn, kunt u contact opnemen met Willy vd Ligt (06-12432519 of 0485-478277)

Indien er na de kaartverkoop nog kaarten beschikbaar zijn, gekocht worden bij Heino Hendriks Wethouder Lindersstraat 47 (06-54271885 of 0485-478022).
Kaarten kosten dan €12,00.


Prinsenreceptie c.v. De Klotstèkers

Op Zaterdag 30 november vind bij Café / Zaal Amanshof de Prinsenreceptie plaats.

Kom de nieuwe hooogheden feliciteren!

 • De Jeugdreceptie is van 17.00 tot 18.00uur.
 • Vanaf 18.00uur is er de gelegenheid om Prins Mark II; Prinses Tanja en Nar Ian te komen feliciteren.

 

Met aansluitend de feestavond!

Het klinkt misschien nog ver weg, de Pronkzittingen 2020. Heb je interesse om mee te doen aan de pronkzittingen, geef je of jullie dan op bij Willem Aben.
We hopen op een grote opkomst, zodat we er met z’n allen weer een mooie en goed gevulde pronkzitting van kunnen maken.

De pronkzittingen vinden plaats op vrijdag 24 januari (seniorenpronkzitting), zaterdag 25 januari, vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari 2020

 


Prins Mark II, Prinses Tanja en Nar Ian regeren over het Klottenriek!

Zaterdag de negende van de elfde. Hét moment van de avond is daar. Het Grote Prinsenboek gaat open de aanwijzingen voor het Prinsenpaar en Nar/Narrin staan op de eerste bladzijde. Wie worden het dit jaar?

De avond is begonnen met het Schlagersbal. Met als deelnemers: De Ex Prinsen; Buurtschap de Grensmikkers, en de Vrienden van Wilbertoord Live. De Ex-Prinsen hebben het Schlagersbal gewonnen. Maar stonden hun eerste plaats, en daarmee de gereserveerde plaatsen voor de pronkzitting af aan de nummer twee: De Vrienden van Wilbertoord Live.
Er werden nieuwe leden geïnstalleerd voor de Raad van Elf. Helaas hebben ook een aantal leden afscheid genomen: Marcel en Regi Fleuren; Udo en Mariska Kuijpers; Aniek van der Cruijsen; Marja Derks en Nina Janssen. Bedankt voor jullie inzet, en natuurlijk hopen we jullie nog vaak te zien tijdens de carnavalsactiviteiten in het Klottenriek!
Daarna is het Grote Prinsenboek dicht gegaan voor Prins Toine, Prinses Wendy en Narrin Fleur.

Hun adjudanten hadden een fotocomplicatie van het afgelopen Carnavalsseizoen in elkaar gezet, en de vraag wie hen moest gaan opvolgen: Zo kwamen de hond van Fleur en de kinderen van Toine en Wendy voorbij.
Het spannendste moment van de avond is aangebroken: elf over elf. Het Grote Prinsenboek komt de zaal in. De speurders hebben eerder die middag de laatste aanwijzing gekregen, en stonden er nog enkele kandidaten op het lijstje.

Het boek gaat open, alle aanwijzingen welke op de eerste bladzijde staan worden door Vorst Willem voorgelezen en daar kwamen Prins Mark, Prinses Tanja en Nar Ian tevoorschijn!
Mark en Tanja zijn op zaterdagavond nog benaderd in de uitzending van de speurders, echter Nar Ian wist zich buiten het spoor van de speurders te houden.
Er werd nog doorgefeest tot in de kleine uurtjes, en daarna zijn er nog eieren geserveerd bij het kersverse Prinsenpaar.

Op zondag 10 november hebben de Heigalmers een serenade gebracht bij het nieuwe prinsenpaar, waarbij ook de nieuwe jeugdhoogheden aanwezig waren.
Op zaterdag 30 november wordt er bij Café Zaal Amanshof in Wilbertoord vanaf 16:30 een receptie gehouden. Voor familie, vrienden, bekenden en verder alle andere Klotstèkers en belangstellende. Iedereen is welkom!

Prins Mark; Prinses Tanja en Nar Ian. Namens alle Klotstèkers veel succes en vooral heel veel plezier gewenst komend Carnavalsjaar.

En zoals de lijfspreuk van Prins Mark luidt:

“Met plezier, gezelligheid en muziek, vieren we ‘n geweldige carnaval in het Klottenriek!”


Schlagersbal 2019

Op zaterdag 9 november vanaf 20.00uur kan iedereen natuurlijk weer mee doen aan het Schlagersbal!
Wie wordt dit jaar de winnaar?!?! Hét schlagerslied dat dit carnavalsjaar weer regelmatig in het Klottenriek zal klinken.

Voor de winnaars worden er plaatsen gereserveerd bij de pronkzittingen.
Maar dat niet alleen…ook wordt deze ‘winnende carnavalskraker’ opgenomen in een muziekstudio!!!

En natuurlijk de ‘roem’ niet te vergeten!!!

Wil jij met je vrienden, buurt of andere groep, de ‘Voice van Wilbertoord’ worden???

Geef je dan vóór 7 november op bij Marco en Angelique Teunissen


Donateursactie c.v. De Klotstèkers

Komende weken komen de raadsleden en hofdames weer langs in het Klottenriek, voor de donateursactie van CV de Klotstékers.
Door de opbrengsten van de donateursactie, worden er weer vele carnavalsactiviteiten georganiseerd, voor jong en oud.

Denk hierbij aan de optocht, de pronkzittingen, het ziekenbezoek etc.

Al vele Klotstékers zijn donateur (door automatische incasso) en onder de leden worden weer 5 ‘Klotmikken’ verloot, speciaal gemaakt Bakker Teun.

Alvast bedankt voor uw steun!!!


Rommelmarkt in Wilbertoord

Op zaterdag 31 augustus, organiseert C.V. de Klotstèkers weer een rommelmarkt.

Dit alles in en om het gemeenschapshuis de Wilg in Wilbertoord.

De deuren gaan open om klokslag 18.00 uur en tot 21.00 uur kunnen liefhebbers van tweedehands en curiosa naar hartenlust snuffelen.
Bezoekers kunnen hun rondgang maken en genieten van de vele goed uit gesorteerde spullen. Van speelgoed tot boeken, van meubels tot fietsen…van alles wat.
Ook is er dit jaar weer een ‘rommelhoek’. In de € 0.20-hoek kun je dan ook echt rommelen net zoals vroeger.

De meest bijzondere spullen worden aan de man gebracht tijdens een veiling met opbod, geleid door één van onze veilingmeesters. Deze veiling start om 18.30 uur.
De entree is € 3.00, kinderen tot 14 jaar zijn gratis. Bij de entree ontvang je een lotnummer, waarmee je weer kans maakt op mooie prijzen.
Heeft u nog spullen voor onze rommelmarkt, dan kunt u deze zaterdag 31 augustus vanaf 8.30 uur aan weg zetten. Let wel op, we nemen geen ‘rommel’, zoals matrassen, bankstellen etc. mee.

Wilt u verder nog informatie, dan kunt u contact opnemen met Marco Teunissen, tel. ; 06-45617793.

Dus voor een gezellige ‘rommelavond’… kom op zaterdag 31 augustus naar De Wilg!!!


Jaarvergadering c.v. De Klotstèkers

A.s maandag 24 juni staat de jaarvergadering van Carnavalsvereniging de Klotstékers op de agenda. Bij deze willen we dan ook ALLE inwoners van het Klottenriek uitnodigen.

Een belangrijk agendapunt is: *De toekomst van de carnaval in Wilbertoord*

We horen daarom graag tijdens deze avond wat jullie ideeën zijn en we hopen dan ook vele Klotstékers te mogen begroeten op onze jaarvergadering!!!

Om 20.30 uur begint de vergadering in de Wilg.


Informatieavond Bij CB Wilbertoord samen vooruit! 

Onder het motto: ‘What do you want in Willy Town?’, organiseren Stichting VIS en Carnavalsvereniging de Klotstèkers op vrijdag 17 mei om 19.30 uur bij Café Amanshof, een gesprek met jongeren tussen de 15 en 35 jaar.

Voor de overige doelgroepen (leeftijden), volgt natuurlijk ook nog een “brainstormavond”

De organiserende verenigingen zijn benieuwd naar de wensen van de Wilbertoordse jeugd op het gebied van kermis, carnaval, evenementen en andere belangrijke dorpszaken, zoals de toekomst van de voorzieningen en bijvoorbeeld woningbouw.

Via Kahoot wordt er een pubquiz georganiseerd. Tegelijkertijd wordt er meteen gevraagd wat iedereen zelf wil bijdragen, aan bijvoorbeeld een levendige carnavalsoptocht, de kermis, een festival en andere leuke evenementen, die we samen als dorp in de toekomst willen gaan organiseren.
Het wordt zeker een nuttige en gezellige avond!

 

 

 


Hét KLOTSTÈKERSBLAD

 

Op zaterdag 16 februari komen Prins Toine, Prinses Wendy, Narrin Fleur en hun gevolg, het Klotstèkersblad bezorgen in het Klottenriek.

Dit jaar gaan ook de jeugdhoogheden met hun raad en hofdames weer mee helpen om de carnavalskrant rond te brengen.

Leuke weetjes en foto’s van het prinsenpaar, Narrin, Klot, boerenpaar en vele Klotstèkers, kun je vinden in deze carnavalskrant.

En natuurlijk wat er allemaal op het programma staat met de carnaval in het Klottenriek.
Ook de jeugdhoogheden komen ‘aan het woord’, in de jonge prinselijke pen.

Het blad wordt huis-aan-huis persoonlijk afgegeven. De carnavalskrant wordt u gratis aangeboden, maar uw vrijwillige bijdrage, is van harte welkom.

Bij deze willen we ook alle sponsoren en vrijwilligers bedanken, voor hun bijdrage aan het Klotstèkersblad van 2019!!

 

 

 


OPTOCHT IN HET KLOTTENRIEK

Op zondag 3 maart trekt de optocht weer door Wilbertoord.

Prins Toine, Prinses Wendy en Narrin Fleur gaan dit jaar voorop in de polonaise… maar met de optocht sluiten zij de rij.

Heb je een leuk idee en wil je meedoen aan de optocht, meld je dan aan bij de optochtcommissie – Adrianne Zegers.

Laten we er met z’n allen weer een kleurrijk geheel van maken!

Optocht 2018


CARNAVALSBRUNCH IN HET KLOTTENRIEK

Een ‘gezellige carnavalsbrunch voor jong en oud’, met leuke muziek en pijn in je kaken van het lachen met een geweldige tonprater.
Natuurlijk hopen we vele Klotstèkers te verwelkomen, om er een gezellige morgen en middag van te maken.

Deze brunch wordt gehouden op maandag 4 maart bij Café-Zaal Amanshof. Kaarten hiervoor kosten € 9.25 en zijn te koop bij de ‘Klothut’ (Amanshof).
Na afloop, kan er gezamenlijk gekeken worden naar de jeugdoptocht, die net zoals voorgaande jaren, om 14.00 uur start vanaf het plein.
Het zal weer een kleurrijk geheel worden met alle jonge Klotjes.

Aansluitend wordt er die middag een jeugdbal gehouden bij Café-Zaal Amanshof.
Daar zal de jeugddansgarde op gaan treden en kan iedereen lekker hossen en springen in een kindvriendelijk ingerichte Klotstal. Vanaf 17.00 uur staat het ‘kind-ouder-melken’ op het programma.

Tijdens de feestavond, vanaf 18.30 uur, staat er iets nieuws op het programma.

Met ‘Montag-Abend-Tiroler-Fest’ in die Bierstube Amanshöf, beloofd het weer een gezellige avond te worden. Met een Oostenrijks wedstrijdparcours, genieten van gezellige schlagermuziek en helemaal in de après-ski sfeer, zal het in het Klottenriek weer een geweldig mooi feest worden.


Donateursactie – Winnaars Klotmik

Afgelopen jaar zijn de raadsleden en de hofdames van Carnavalsvereniging de Klotstèkers, weer in Wilbertoord bij velen langs geweest voor de donateursactie. Wanneer u een automatische incasso heeft afgegeven, is er niemand van de carnavalsvereniging voor de donateursactie aan de deur geweest, maar is uw donaties toch geregeld.

Als dank aan alle leden, hebben we 5 ‘Klotmikken’ verloot!!! Deze zijn speciaal gebakken voor het Klottenriek, door Teun de Bakker.

De winnaars zijn;

 • A. Tanplaru
 • B.Roeffen-v Leuken
 • B. Venbrux-Langens,
 • H. v.d. Cruysen-Selten
 • L. v. Sleeuwen-vd. Bosch

Zij kunnen gaan smullen van een heerlijke Klotmik.Bij deze willen we, nogmaals, alle leden – donateurs bedanken. Door uw bijdrage, kunnen weer verschillende activiteiten georganiseerd worden!!!


Wel 95 jaar ‘raadservaring’ en 2 ere-leden erbij

 

Tijdens het prinsenbal op zaterdag 10 november, kwam er niet alleen een einde aan de prinselijke carrière van Rob, Sandra en Nina. Ook een aantal dames van de dansgarde en hun leiding, stoppen met hun activiteiten bij Carnavalsvereniging de Klotstèkers. Voor een aantal raadsleden en een hofdame, was dit ook de laatste keer in het tenue van de Klotstèkers.

Dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Zeker wanneer er raadsleden bij zijn, die lang lid zijn geweest van onze vereniging. Zo zijn Frank en Monique van Amstel al 12 jaar geleden, bij deze prachtige club gekomen.
Het is begonnen met de tekst ‘We hebben een prinske, hij heet Frank van Amstel’. Jarenlang een hit tijdens de Wilbertoordse carnavalsfeesten.
Samen met zijn Prinses Monique, was het een geweldig jubileumjaar.
Met enthousiasme vanuit onze mooie club in combinatie met een vleugje Schrobbelaar, Flugel en de andere sapjes, werd jullie ‘lidmaatschap’ nog wel eens verlengd.

Frank en Monique, allebei twee stille krachten, die heel graag feesten en altijd klaar staan om hard te werken. Echt krachten voor onze vereniging.
Monique als secretaresse, in diverse commissies en de mentaliteit om altijd waar mogelijk is aanwezig te zijn.
Als er iets opgebouwd moet worden of iets met een stekker, kwam Frank weer om de hoek.
Hij was dan ook vaak in actie bij de pronkzitting, carnavalswagen etc. En ook de boerenbruiloft was ook een commissie, waarbij Frank actief bij was betrokken. Via de Heigalmers en vele andere activiteiten, blijven we ongetwijfeld nog samen carnaval vieren.

Jan Cornelissen, beter bekend als Jan d’n Kil.

Vanaf 1984 is Jan lid van de Raad van Elf, 34 jaar geleden. In 1987 was hij nar bij Prins Jan d’n 4de (Jan van Berlicum). Dat is al een hele tijd geleden, vroeger… toen de Raad van Elf nog dweilde tussen d’n Hoefslag en Couwenberg. Jan was er ook altijd bij, als de carnavalskranten rond gebracht werden.
En de foto’s van de prinsen in de Wilg ophangen, was ook het vaste klusje van Jan. Hij heeft gelukkig toegezegd, om hierbij te blijven helpen.

Johnny Broeren spant de kroon.

Hij is al 37 jaar lid van de Raad van Elf. Niet één keer nar, maar zelfs drie keer op rij!
Het regelen van de kaartavonden, helpen met de prinsenwagen, het verzorgen van de drankjes, dat waren activiteiten waar Johnny zich altijd voor heeft ingezet.

Voor al zijn activiteiten, niet alleen voor de carnavalsvereniging, is hij in 2008 benoemd tot Klotstèker van het jaar.
Jan en Johnny hebben op die avond het eremetaal van de Klotstèkers mogen ontvangen.
En zijn nu erelid van de vereniging.

Samen met Frank en Monique hebben ze maar liefst 95 jaar ‘raadservaring’. Dat is heel bijzonder.
Jan, Johnny, Frank en Monique, dansgarde en leiding, nogmaals dank voor al die prachtige, gezellige jaren en we hopen elkaar nog vaak te zien in het Klottenriek.

 


Hoogheden van ’t Klottenriek nodigen u uit voor de Prinsenreceptie

Zaterdag 10 november om 23.11 uur is het prinsenboek open gegaan voor de nieuwe heersers van het Klottenriek. Dit jaar heeft Prins Toine Willems de scepter in handen. Samen met zijn Prinses Wendy Meulepas en Narrin Fleur van Dijk, gaan ze er een geweldig carnavalsjaar van maken.

Bij de jeugd is het Prins Stijn van den Bungelaar die voorop gaat in de polonaise, gevolgd door jeugdprinses Fenne van de Sande, jeugdnar Lei van Amstel en jeugdvorstin Britt van Daal. Om onze nieuwe hoogheden te feliciteren met deze bijzondere titel, nodigen we iedereen uit op zaterdag 24 november.

Wil je de jeugdhoogheden een handje komen schudden, dan ben je welkom vanaf 16.00 uur. Rond 17.30 uur staat het prinsenpaar en narrin in de rij om alle felicitaties in ontvangst te nemen.

Met aansluitend een feestavond tot in de kleine uurtjes. Dit alles bij Café-Zaal Amanshof in Wilbertoord.
We hopen vele Klotstèkers en anderen te mogen begroeten in het Klottenriek.

 


Schlagersbal 2018

Natuurlijk kan iedereen tijdens het prinsenbal, op zaterdag 10 november, ook weer mee doen aan het Schlagersbal.

Wie wordt dit jaar de winnaar??? Hét schlagerslied dat dit carnavalsjaar dan ook weer regelmatig in het Klottenriek zal klinken.

Voor de winnaars worden er plaatsen gereserveerd bij de pronkzittingen en liggen er 33 consumptiebonnen klaar (voor de 2e plaats 22 en ben je 3e, dan krijg je nog 11 munten)
Maar dat niet alleen…ook wordt deze ‘winnende carnavalskraker’ opgenomen in een muziekstudio!!!
En natuurlijk de ‘roem’ niet te vergeten!!!

Wil jij met je vrienden, buurt of andere groep, de ‘Voice van Wilbertoord’ worden???

Geef je dan vóór donderdag 8 november op bij Marco en Angelique Teunissen, tel. 478028


Prinsjesdag 2018

Al verschillende jaren, komen de ex-prinsen en –prinsessen op de 3e dinsdag van september, Prinsjesdag, bij elkaar.
Een prinsheerlijke dag, die we zijn begonnen met een heerlijke Bossche bol. Een kleine hint, naar de activiteit van de middag, varen op de Binnendieze in Den Bosch. Onder leiding van een gids en met een prachtige zonnetje erbij, genoten van een leuk boottochtje.

Na verrukkelijk eten, was het tijd voor de vergadering… ook dat hoort erbij.
Tijdens deze bespreking, kwam de vraag naar voren of het misschien een leuk idee was, om ook ex-narren en –narrinnen uit te nodigen voor Prinsjesdag.
Na stemming was het duidelijk dat velen het wel gezellig vinden, wanneer narren en narrinnen ook aan willen sluiten bij de ex-prinsenclub.

Dus bij deze een oproep aan alle ex-narren en –narrinnen ;

Heb je zin om tijdens Prinsjesdag een gezellige dag te beleven, met ex-prinsen en –prinsessen?
Nog eens terug te blikken op die geweldig carnavalstijd als hoogheden van het Klottenriek?
Nagenieten en bij te kletsen met Prinsen, Prinsessen en misschien nog wel andere narren en narrinnen?
Dan is dit je kans… meld je aan bij de ex-prinsenclub!!! Stuur dan een mailtje naar pietengerdajanssen@hetnet.nl.
Noteer dan alvast Prinsjesdag 2019 in je agenda!! En we heten die dag dan niet alleen de ex-prinsen en –prinsessen van harte welkom, maar misschien ook wel ex-narren en –narrinnen!!!


Donateursactie

In de maand september en oktober, komen de leden van de Raad van Elf en de hofdames van Carnavalsvereniging de Klotstèkers, in het Klottenriek langs voor de donateursactie – het lidmaatschap van de Carnavalsvereniging.

Vorig jaar hebben al vele mensen de automatische incasso ingevuld. Heel fijn, zo wordt het allemaal gemakkelijk en veilig geregeld en scheelt het tijd voor u en degene die langs de deur moet.

Hartelijk dank voor deze medewerking. Het bedrag zal in november / december geïncasseerd worden.
Wanneer u geen machtiging heeft gegeven, is het natuurlijk ook mogelijk om het op de ‘oude’ manier te regelen, of dit jaar de automatische incasso in te vullen.
Zijn ze al bij u langs geweest of heeft u de machtiging ingevuld… dan willen we iedereen die de vereniging heeft gesteund, door donateur te worden of door een vrijwillige bijdrage, hartelijk bedanken!!
Daarmee worden er verschillende activiteiten georganiseerd, denk hierbij bijvoorbeeld aan de jeugdcarnaval, de pronkzittingen, de optocht maar ook de zieken en ouderen van Wilbertoord, die door de hoogheden worden bezocht en verblijdt met een prachtige fruitmand.
Als dank aan alle leden, verloten we dan ook net als vorig jaar, 5 x een ‘Klotmik’, deze is speciaal gebakken voor het Klottenriek door Teun de Bakker.

Rabobank Clubkas Campagne

Ook dit jaar houdt Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen weer de Clubkas Campagne. Hierbij mogen leden van de Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen stemmen uitbrengen op hun favoriete vereniging.
Ook Carnavalsvereniging de Klotstèkers doet aan deze actie mee.
Een nieuwe geluidsinstallatie voor op de prinsenwagen, staat dan ook hoog op het verlanglijstje.
Ieder lid krijgt een code van de Rabobank waarmee je stemmen uit kunt brengen en het sponsorgeld wordt verdeeld door de Rabobank op basis van de stemmen.

Zorg in ieder geval dat je stem niet verloren gaat!!!
Van 10 t/m 28 september kan er gestemd worden, alvast bedankt hiervoor!!!
Mocht je nog vragen hebben of wil je hulp, dan kun je een mailtje sturen naar secretariaat.klotstekers@gmail.com of bellen naar Cindy Hurkmans, tel. 06-12181628

Rommelmarkt

Nog nooit hebben we zoveel spullen in Wilbertoord opgehaald voor de rommelmarkt… het was uitzonderlijk veel. Spullen die echt niet te verkopen zijn, zoals matrassen of kapotte spullen, hebben we niet meegenomen. We zijn tenslotte geen stortplaats.
We hebben weer vele bezoekers mogen ontvangen, veel verkocht, maar ook heel veel spullen overgehouden.

De stortkosten zijn dit jaar ook hoger, maar… we kunnen terug kijken op een geslaagde rommelmarkt, met een mooie opbrengst. We willen iedereen bedanken voor hun bijdrage, zeker ook de vrijwilligers.

 


Rommelmarkt in Wilbertoord

Ook dit jaar weer organiseert C.V. de Klotstèkers de rommelmarkt.
Dit wordt gehouden op zaterdag 25 augustus in en om de Wilg in Wilbertoord.
De deuren gaan open om klokslag 18.00 uur en tot 21.00 uur kunnen liefhebbers van tweedehands en curiosa naar hartenlust snuffelen.

Bezoekers kunnen hun rondgang maken en genieten van de vele goed uit gesorteerde spullen. Van speelgoed tot boeken, van meubels tot fietsen…van alles wat.

Ook is er dit jaar weer een ‘rommelhoek’. In de € 0.20-hoek kun je dan ook echt rommelen net zoals vroeger.
De meest bijzondere spullen worden aan de man gebracht tijdens een veiling met opbod, geleid door één van onze veilingmeesters. Deze veiling start om 18.30 uur.

De entree is € 3.00, kinderen tot 14 jaar zijn gratis. Bij de entree ontvang je een lotnummer, waarmee je weer kans maakt op mooie prijzen.

Op die zaterdagmorgen vanaf 8.30 uur, kunt u de spullen voor de rommelmarkt klaar zetten aan de weg. De raadsleden en hofdames komen dan alles ophalen en zorgen ervoor dat alles netjes gesorteerd wordt.
Wilt u verder nog informatie, dan kunt u contact opnemen met Marco Teunissen,
tel. ; 06-45617793.

Dus voor een gezellige ‘rommelavond’… kom op zaterdag 25 augustus naar de Wilg!!!


Klotstèkers-kruiwagen wordt kunst

Het zal u vast niet zijn ontgaan, de kunstroute komt ook door Wilbertoord.
Carnaval vieren in het Klottenriek is geen kunst… dat doen we met alle Klotstèkers samen.
Zo heeft Carnavalsvereniging de Klotstèkers, in december 2017, hun 55-jarig jubileum mogen vieren.
Symbolisch is een grote ‘Klot-kruiwagen’ geplaatst bij de feestlocatie.

Er wordt nog steeds gepraat over het geweldige weekend… de kruiwagen is volgeladen met bijzondere momenten. Daarom heeft deze prachtige kruiwagen, na het feestweekend, een plaatsje gekregen bij Ex-prinsenpaar Kees en Leonie.

Ook voor Kees, staat de kruiwagen symbolisch voor zijn bedrijf.
En Lucassen Grondwerken viert ook dit jaar hun 55-jarig jubileum.

Kunst-proclamatie

 1. Het mooie Wilbertoord, het Klotstèkersrijk,daar is altijd iedereen gelijk.
 2. Feesten doen we graag met iedereen, genieten met z’n allen, van top tot teen.
 3. Elkaar helpen hoort daar zeker ook bij, zorgen voor elkaar, zij aan zij.
 4. Zonder hulp van anderen kun je het soms wel vergeten, Dat is iets wat we allemaal wel weten.
 5. Een kruiwagen kan dan symbolisch een goede hulp zijn, wat is een klein dorpje dan toch fijn.
 6. Carnaval vieren doen we ook zeker met groot en klein, Wat is het toch mooi om een Klot te zijn.
 7. Samen bouwen we verder aan dit prachtige plaatsje in de Peel,een schitterend stukje grond, tussen de Molenheide en de Princepeel.
 8. Al 55 jaar vieren we met z’n allen carnaval, en komen vele Klotten weer van stal.
 9. Prachtige momenten hebben we geschreven, hopelijk gaan we er nog heel veel beleven.
 10. Het is een kunst om alles te bewaren, mooie herinneringen kun je nooit genoeg sparen.
 11. Dus laad de kruiwagen vol en pluk de dag, geniet van alles, met een grote lach.

 

Kom allemaal een kijkje nemen bij de Klotstèkers-kruiwagen aan de Willemsweg.
Deze staat komende maanden bij Familie Lucassen.


Uitnodiging jaar- en ledenvergadering

 

CV de Klotstèkers Ledenvergadring 2018

Bij deze willen we alle leden – donateurs van de CV de Klotstèkers, uitnodigen voor de jaar- en ledenvergadering.
Deze wordt gehouden op maandag 4 juni 2018 om 20.30 uur in de Wilg.
De notulen van de vorige vergadering, het jaarverslag en het jaarverslag van de jeugdcommissie, zullen een half uur voor aanvang van de vergadering ter inzage liggen, in de Wilg.
Tijdens deze vergadering, zullen de activiteiten van de carnavalsvereniging, van het afgelopen jaar worden doorgenomen en kijken wat er voor komend seizoen weer op de planning staat.
We kunnen in ieder geval terugkijken op een geweldig jubileumjaar, met een prachtig feestweekend, wat we met vele Klotstèkers hebben mogen vieren.

Agenda

 1. Opening door de Voorzitter
 2. Notulen vorige vergadering
 3. Jaarverslag secretaris
 4. Jaarverslag jeugdcommissie
 5. Verslag kascommissie
 6. Jaarverslag penningmeester
 7. Bestuursverkiezing: Reglementair aftredend en niet herkiesbaar; Miranda Willems, Marcel Fleuren en Udo Kuijpers
 8. Jubileum
 9. Rondje langs de commissies
 10. Mededelingen en voorstellen
 11. Rondvraag
 12. Sluiting

 

Kun je niet bij de vergadering zijn en heb je nog ‘tips, tops, of andere ideeën’?
Stuur dan een mailtje naar secretariaatdeklotstekers@gmail.com
Natuurlijk horen we graag wat onze leden ervan vinden en bij deze is dan ook iedereen uitgenodigd.
Want ‘carnaval vieren in het Klottenriek’, doen we met alle Klotstèkers samen!!!!!

We hopen vele Klotstèkers te begroeten, op maandag 4 juni om 20.30 uur in de Wilg.

Tot dan!!!!!


Uitslag optocht 2018 CV de Klotstèkers

Wagens

1. De Grensmikkers Heul Brabant bak
2. Niks Te Makke Safari Beach
3. ’t Stârtje We trappen voor Alpe d’HuZes
4. De Splitskanters In ons jubileumjaar, hebben wij ook het boerenpaar

Loopgroepen

1. De Boskanters Wij gaan op in de carnaval
2. De Binding Wij sloan nergens op
3. ’t Fuske Beauty & More

4. Peli Wij maken ons sterk voor 4G netwerk
5. NGDT Une skonne optocht
6. ’t Vatje Wij sloan nergens op
7. 50 tinten grijs ’t Klottenriek van de wijs

Middengroepen
1. Tis Nie Niks Wij strijden voor een vrije carnaval

Enkelingen
1. Anita en Marlies Los in de koi
2. Frank van Lieshout Ik ben kei kapot
3. Ger vd Steeg Ik heb nog geen onderwerp

Kindergroepen
1. Stijn, Tijn, Rowan en Lei Wij lopen in de weg
2. Isa en Jinthe De zonnestralen
3. Sil & Len Sjefke Vaerens – Vrij met de carnaval
    Daan Rutten Ik loop hier met al m’n vrienden


OPTOCHT KLOTTENRIEK VERTREK ; 12.33 uur!!!!!!!!

Op zondag 11 februari trekt de optocht weer door Wilbertoord. Dit jaar zal dit iets eerder zijn dan voorgaande jaren.

Opstellen van de wagen om 12.00 uur en de loopgroepen om 12.15 uur.
We wensen iedereen veel succes met de laatste dingen.

Met z’n allen maken we er weer een geweldige optocht van!

 


CARNAVALSBRUNCH


Carnavalsmaandag 12 februari starten we weer met een gezellige carnavalsbrunch. Een gezellige morgen – middag met een heerlijke brunch, tonprater en leuke muziek!
Kaartjes voor deze brunch, zijn nog te koop bij Café-Zaal Amanshof.


Bestellen DVD’s van jubileumweekend en pronkzittingen De Klotstèkers

Het jubileum zit erop… het was geweldig! We krijgen nog steeds vele leuke reacties. Iedereen heeft genoten van deze bijzondere mijlpaal.

Je kunt een dvd bestellen van het jubileumweekend en nog eens terug kijken naar de vele bijzondere momenten, die we met z’n allen hebben beleefd in het Klottenriek.

Ook de geweldige optredens tijdens de ‘gewone’ pronkzitting van 2018, zijn vastgelegd. Wil je nog eens nagenieten, dan kun je hiervoor ook een dvd bestellen.

De kosten voor de jubileum-dvd zijn € 10.00 en ook de dvd van de pronkzitting is verkrijgbaar voor dezelfde prijs.

Voor beide dvd’s, kun je contact opnemen met Willy van der Ligt.


Ziekenbezoek door Prinsenpaar De Klotstèkers

Zoals elk jaar gebruikelijk is, gaan de hoogheden op bezoek bij Klotstèkers, die door ziekte niet mee carnaval kunnen vieren. Op carnavalszaterdag 10 februari gaan Prins Rob, Prinses Sandra en Narrin Nina daarom ook aan deze mensen een bezoekje brengen.

Kent U iemand die ziek is en een prinselijk bezoek op prijs stelt, geef dit dan vóór 5 februari door aan Vorst Marcel Fleuren.

 


Optocht Klotstèkers 2018

 

 

 

Voor alle informatie en opgaven voor de carnavalsoptocht 2018 Klik hier

 

 

 


Carnavalskrant van het Klottenriek

Op zaterdagmiddag 27 januari komen Prins Rob, Prinses Sandra, Narrin Nina en hun gevolg, het Klotstèkersblad weer bezorgen in het Klottenriek. Dit jaar gaan ook de jeugdhoogheden met hun raad, hofdames en dansgarde mee helpen om de carnavalskrant te bezorgen.

Leuke weetjes en foto’s van het prinsenpaar, nar, Klot, boerenpaar en vele Klotstèkers, kun je vinden in deze carnavalskrant. En natuurlijk wat er allemaal op het programma staat met de carnaval in het Klottenriek.
Ook Jeugdprins Wesley, Jeugdprinses Maud, Jeugdnar Rik en Vorstin Indy, komen ‘aan het woord’, in de jonge prinselijke pen. Wat er allemaal te beleven is, met carnaval voor de jonge Klotstèkers, kun je er ook in terug vinden.

Het blad wordt huis-aan-huis persoonlijk afgegeven. De carnavalskrant wordt u gratis aangeboden, maar uw vrijwillige bijdrage is van harte welkom.

Wij bedanken bij deze ook alle sponsoren en vrijwilligers, voor hun bijdrage aan het Klotstèkersblad van 2018.
Veel leesplezier en tot ziens in het Klottenriek!!!!!


Carnavalsbrunch in het Klottenriek

Er is weer van alles te doen met de carnaval in het Klottenriek. Vele leuke activiteiten voor jong en oud.
Vanwege de grote belangstelling vorig jaar, hebben we ook weer de carnavalsbrunch op het programma staan.
Dit jaar heet het geen seniorenbrunch, maar ‘gezellige carnavalsbrunch voor jong en oud’.
Natuurlijk hopen we vele Klotstèkers te verwelkomen, om er een gezellige morgen en middag van te maken.
Om 11.00 uur starten we met de brunch, met een tonprater en muziek.

Kaarten voor deze brunch kosten € 8.50 en worden verkocht tijdens de pronkzittingsweekend op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari.

Ben je niet in de gelegenheid om tijdens het pronkzittingsweekend een kaartje te kopen en wil je er toch graag bij zijn op maandag 12 februari, neem dan even contact op met Café-Zaal Amanshof.
Na afloop van de brunch, kan er gezamenlijk gekeken worden naar de jeugdoptocht, die net zoals voorgaande jaren, om 14.00 uur start vanaf het plein.
Het zal weer een kleurrijk geheel worden met alle jonge Klotjes.

Aansluitend wordt er die middag een jeugdbal gehouden bij Café-Zaal Amanshof.
Daar zal de jeugddansgarde op gaan treden en kan iedereen lekker hossen en springen in een kindvriendelijk ingerichte Klotstal.

Vanaf 17.00 uur staat het ‘kind-ouder-melken’ op het programma.
Tijdens de feestavond, vanaf 18.30 uur, kan er verder door iedereen mee gedaan worden aan het koemelken. Benieuwd wie er dit jaar met de titel van door zal gaan?!?

Het beloofd een hele gezellige dag te worden, we hopen vele jonge en oudere Klotstèkers te mogen begroeten.


5 ‘Klotmikken’ verloot!!!

Afgelopen jaar zijn de raadsleden en de hofdames van carnavalsvereniging de Klotstèkers, weer in Wilbertoord bij iedereen langs geweest voor de donateursactie. Als dank aan alle leden, hebben we 5 ‘Klotmikken’ verloot!!! Deze zijn speciaal gebakken voor het Klottenriek, door Teun de Bakker.

De winnaars zijn:

 • B. Janssen – v.d. Kolk
 • E. v.d. Schans
 • M. Aben – Derks
 • P. Zegers – Hermens
 • S. Menzel

 

 

Inmiddels hebben de winnaars de Klotmikken in ontvangst genomen.
Bij deze willen we, nogmaals, alle leden – donateurs bedanken. Door uw bijdrage, kunnen weer verschillende activiteiten georganiseerd worden!!!