Zondag 17 maart 2019 vond onze jaarlijkse knutsel-, sport en spelmiddag plaats.

Door het slechte weer kon het sportgedeelte buiten, helaas niet door gaan.

Binnen waren een aantal verschillende knutselwerkjes te maken zoals: een koe, een varken of een unicorn van ijslolliestikjes, een schaap, een vogelhuisje van een leeg melkpak, een broche, een mozaïek-knutsel en er kon een klompje geschilderd worden. Natuurlijk waren ook de strijkkralen weer van de partij en konden er klompen, tulpen, een fiets, een koe een varken of een eigen ontwerp uitgezagen worden.

In het tweede deel van de zaal stonden allerlei oud-hollandse spellen zoals blik gooien, kegelen, zaklopen en bliklopen.
We kunnen weer terug kijken op een zeer geslaagde middag! Mede dankzij de hulp van een aantal ouders.

Op 5 april staat onze disco-skeeler en skelteravond op het programma. Hopelijk zien we jullie f=dan ook weer allemaal!

De eerstvolgende activiteit die daarna op het programma staat, is het uitstapje voor groep 5-6-7 en 8 op vrijdag 14 juni.

 

 

 

 

 

 

 

 


Komende activiteiten

Onze eerstvolgende activiteiten zijn:

UITSTAPJE (11 juni) voor alle leden


FLESSENACTIE (28 juni) voor de leden van groep 5-6-7 en 8
 

Hierover komt binnenkort nog een mail/reminder. Binnenkort volgt er ook een brief, om je kind(eren) en jezelf op te geven voor de bouwweek, namens de bouwweekcommissie.


Spelmiddag 9 april

Op zondag 9 april, hadden we hetzelfde soort spel voor de kinderen van groep 3-4 en 5. Helaas was de opkomst niet zo heel erg groot (was te mooi weer), maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen begonnen super-enthousiast aan hun opdrachten en kwamen nog enthousiaster terug om ze goed te laten keuren.

Vlug wat ranja drinken en weer verder. Tussendoor werden we verrast door Gerlinde: ze had voor ieder van ons een heerlijk cupcakeje! BEDANKT!! Dat ging er wel in. Weer snel verder…. want iedereen wilde zoveel mogelijk opdrachten gedaan hebben.

Ondertussen moest er ook nog een liedje bedacht en geoefend worden. Om 15.45 uur gingen we weer terug naar de kiosk en mocht het liedje voor alle aanwezige papa’s/mama’s en broertjes/zusjes gezongen worden. Wat een talent is er toch in Wilbertoord!!!   

Foto-impressie klik hier     


Spelavond (7 april)

Voor de kinderen van groep 6-7 en 8 vond op vrijdag 7 april de spelavond plaats. Nadat iedereen gearriveerd was bij de kiosk, wandelden we met z’n allen naar de overdekte bank bij de Verbindingsweg. Van daaruit konden de groepjes naar hun opdrachten lopen.

Telkens als er een opdracht voltooid was, moest men deze aan de leiding laten zien (foto/film) en goed laten keuren. Daarna kreeg men de volgende opdracht toegewezen. De opdrachten varieerden van: Loop een Mars, tot ruil deze Mars in en Milky Way, tot: kruip door het zwarte gat, maak gebruik van de zwaartekracht en ga je mooiste ruimtepak aantrekken.

Als extra opdracht, moesten de kinderen een rap, liedje schrijven over de ruimte…….dat viel niet altijd mee! Deze rap/dit lied mocht aan het einde van de avond opgedragen worden in de kiosk voor alle ouders.

Allemaal nog een lekker zakje chips en toen moe maar voldaan naar huis.

Foto-impressie klik hier


Knutsel-, sport- en spelmiddag (19 maart)

Op zondag 19 maart kwamen zo’n 35 kinderen naar “De Wilg” om allerlei knutselwerkjes, die met het thema ruimte te maken hadden, te gaan maken. Er kon een eigen planeet gemaakt worden, een ufo met marsmannetje(s), een astronaut, een schilderij met ruimtewezens/aliens en er konden marsmannetjes/aliens gemaakt worden van eierhortjes.

Ook was er een ruimte-kijkdoos of een ruimtemobiel om te knutselen. De hama-kralen waren natuurlijk ook aanwezig. Hier kon men naar eigen fantasie iets maken of een van de vele ufo’s, astronauten, ruimtewagens, aliens etc. namaken. Degene die genoeg hadden van al het knutselen, konden een spelletje spelen zoals pim-pam-pet, 4 op een rij en kamelenrace.

Tussendoor kreeg iedereen ranja en een Mars of Milky Way. Dat ging er wel in, want van knutselen krijg je honger en dorst. Helaas was het niet zo’n mooi weer dus konden we in eerste instantie niet naar buiten om te sporten. Toen het droog werd en de zon een beetje door brak, zijn een aantal kinderen toch nog even lekker gaan voetballen buiten.

Foto-impressie Klik hier