Marco Theunissen Klotstèker van het jaar 2019

Klotstèker van het jaar 2019  Marco Teunissen

We zitten gebakken, met TEUN de Bakker van Hier. Oftewel Marco Teunissen, is dit jaar de Klot van het jaar. Een titel die hij zeker verdiend heeft.

Een enorme lijst heeft Marco achter zijn naam staan, zeker als het gaat om het vrijwilligerswerk in Wilbertoord, maar ook daar buiten.
Naast zijn werk bij Arts Bakkers in Ottersum, bezorgt Marco ook meerdere malen per week brood, banket en ijs in ons dorp, als Teun de Bakker van Hier.
Marco heeft Angelique leren kennen in 1991 en na een aantal jaren verkering, hebben ze in 1996 hun huis gebouwd. Sinds die tijd is de ‘kersverse’ Klotstèker van het jaar, eigenlijk al begonnen met zijn vrijwilligersactiviteiten in Wilbertoord.

In 1997 zijn Marco en Angelique getrouwd en samen hebben ze twee kinderen, Jorn en Finn en niet te vergeten hun hondje Saartje.

VRIJWILLIGERSWERK

Op het voetbalveld was Marco al te vinden voordat hij in Wilbertoord is komen wonen. Na 10 jaar in het 1ste elftal gevoetbald te hebben, vijf jaar jeugdleider, is hij bij de veteranen gaan voetballen.
Waar hij nu al zo’n zes jaar actief is in het veteranenbestuur.

Bij Vereniging Wilbertoord heeft Marco ook een behoorlijke staat van dienst. Al vele projecten heeft hij op zijn bordje gehad: 10 jaar penningmeester, aanleg en onder ‘Struinpad’, werkgroep fietspad Wethouder Lindersstraat/Noordstraat, spandoeken, feestverlichting, ijsmeester, het telefoonboekje, aanleg telefoonmast etc.
En niet te vergeten, iets waarop we nog steeds als dorp trots op mogen zijn, is natuurlijk het behalen van de geweldige prijs, waarmee de evenementenwagen is gerealiseerd! Zeker iets waar Marco ook een aandeel in heeft gehad.

Nadat Marco en Angelique zijn in 2009 prinsenpaar geweest, zijn ze binnen de carnavalsvereniging te vinden bij diverse commissies. Altijd staan ze klaar voor de vereniging.

Buiten Wilbertoord is Marco ook als vrijwilliger actief, zoals bij Ontdek Mill. Ook heeft hij enkele jaren deelgenomen aan het Platform Burgerparticipatie raad WMO.

Als hulpverlener is Marco ook te vinden bij diverse activiteiten en heeft hij EHBO-lessen gegeven bij Basisschool de Klimop. Waar hij ook acht jaar mee op schoolkamp is geweest.

Als echte ‘Peeltuffer’ rijdt Marco regelmatig op zijn tractor. Binnen deze gezellige vereniging, draagt hij zijn steentje bij, tijdens ‘Wilbertoord Pakt Uut’, als campingbeheerder.

Marco, Angelique en kinderen, deze titel is jullie gegund. Namens alle mensen in Wilbertoord, bedankt! Van harte gefeliciteerd met de benoeming als Klotstèkers van het jaar 2019!